McLaren nu va renunţa la motoarele Mercedes până în 2015

Publicat miercuri, 21.09.2011 16:03 de Daniel Popescu

McLaren a confirmat că va continua să utilizeze motoare Mercedes cel puţin până în 2015, infirmând speculaţiile privind rezilierea contractului.

Presa internaţională a speculat în ultima perioadă că McLaren analizează posibilitatea de a schimba furnizorul de motoare sau chiar de a-şi construi propriul motor începând din sezonul 2014, atunci când Formula 1 va trece la unităţi V6 de 1.6 litri.

Informaţiile au fost însă negate miercuri de Jonathan Neale, directorul executiv al echipei, care insistă că McLaren îşi va respecta actuala înţelegere cu Mercedes care expiră la finalul sezonului 2015.

"Nu voi discuta termenii contractuali, dar vă pot garanta că intenţia noastră este să rămân cu Mercedes Benz în timpul tranziţiei către noua generaţie de motoare. Ei sunt partenerul nostru pentru motoare, lucrăm cu ei şi vrem să facem asta pentru mulţi ani de acum înainte", a declarat britanicul în cadrul unei videoconferinţe cu jurnaliştii.

Constructorul Mercedes are începând de anul trecut propria echipă în Formula 1, însă Neale nu este îngrijorat de perspectiva ca McLaren să fie neglijată din punctul de vedere al calităţii motoarelor pe care le primeşte.

"În niciun caz nu este o problemă pentru noi. Cred că există un singur lucru pe care îl vrem noi, Mercedes GP şi Mercedes Benz, şi anume ca Mercedes să aibă cel mai bun motor în 2014. Faptul că pot avea contribuţii tehnice din parteneri precum noi şi Mercedes ar trebui doar să-i facă mai puternici", a mai precizat el.

Via | ESPNF1

  • simpaticus, miercuri, 21.09.2011 21:41
    ayrton SENNA 4EVER

    HONDA FRATE, West McLaren Honda si punct, restul balarii, doar ferrari cu magariilelor si ceva de la williams renault daca s-ar putea renaste vreodata, in rest din 90 incoace ...frectie la picior de lemn, rusine f1

  • hakkinen, joi, 22.09.2011 09:40
    nu as da mercedes pe honda....

    Senna avea unul din cele mai slabe motoare din F1 cu McLaren Honda, dar conta mai putin in acele vremuri. Nu as da motorul Mercedes pe Honda sau oricare altul, poate doar pe BMW, avand in vedere ca ei tot timpul au avut cel mai puternic motor din F1, fie el turbo sau aspirat.