McLaren: "Nu vom repeta greselile de anul trecut"

Publicat luni, 29.09.2008 17:50 de Daniel Popescu

CEO-ul McLaren, Martin Whitmarsh, a afirmat ca echipa pe care o conduce nu va mai repeta greselile de strategie comise in 2007, cand echipa a pierdut titlul in ultima cursa.

McLaren isi doreste cu orice pret sa castige primul titlu mondial dupa aproape un deceniu, iar Martin Whitmarsh sustine ca McLaren nu va avea nicio scuza daca va comite din nou greselile de anul trecut.

Oficialul britanic considera ca atitudinea mai conservativa asupra curselor reprezinta cheia succeslui in acest an.

"Daca ne criticam pentru anul trecut, o facem pentru ca nu am avut disciplina. Am vrut sa castigam si am fortat prea mult cand nu trebuia sa o facem - iar campionatul mondial nu este asa. Evident, anul trecut a fost un exemplu in acest sens. Si daca asta este scuzabil pentru Hamilton in primul an, nu este o scuza pentru noi ca echipa".

Whitmarsh considera ca si Hamilton a realizat care au fost greselile din 2007, motiv pentru care acum este mult mai precaut. "Hamilton a fost foarte frustrat in spatele lui Coulthard. David a condus in acest mod si asta l-a costat pe Hamilton o secunda pe tur. Anul trecut ar fi trecut de el mai devreme sau ar fi iesit de pe circuit dupa ce ar fi blocat rotile. Dar acum a avut o abordare foarte matura, a trecut de el in cele din urma inaintea unui pitstop si cred ca a invatat. Hamilton este un baiat destept".