McLaren pregăteşte un update major pentru Japonia

Publicat miercuri, 06.10.2010 14:39 de Daniel Popescu

McLaren va evalua mai multe update-uri semnificative pentru monopostul MP4-25 în antrenamentele de vineri de la Suzuka.

McLaren Mercedes a anunţat că va introduce un update major în Marele Premiu al Japoniei, menit să readucă echipa britanică în lupta pentru titlul mondial după rezultatele mai puţin convingătoare din ultimele etape.

Pentru început, noile îmbunătăţiri vor fi evaluate în antrenamentele de vineri şi, în funcţie de datele obţinute, acestea ar putea fi menţinute pe monopost în calificări şi cursa.

"Vom aduce un pachet rezonabil la Suzuka: upgrade-uri pentru aripa faţă, o nouă aripă spate şi diverse detalii aerodinamice. Avem cel mai important pachet de test pentru vineri, când ar trebui să fim într-o poziţie mai bună să spunem dacă îl vom utiliza. Vom aduce tot ce am folosit în Singapore şi ceva mai mult în Japonia", a declarat Jonathan Neale, directorul executiv al echipei McLaren.

Red Bull Racing este considerată favorita în ultimele patru curse ale anului datorită configuraţiilor circuitelor din Japonia, Coreea de Sud, Brazilia şi Abu Dhabi, în timp ce Ferrari este echipa momentului după victoriile obţinute în Italia şi Singapore.

Cu toate acestea, Neale este convins că McLaren va fi competitivă în Marele Premiu al Japoniei, considerând că echipa are şanse bune la victorie.

"Ultimele patru curse au loc pe circuite unde ar trebui să fim foarte competitivi. Toată lumea va forţa foarte mult împotriva celor de la Ferrari şi Red Bull. Facem exact acelaşi lucru şi ne aşteptam să câştigăm unele dintre curse", a mai precizat Neale.

În ciuda rezultatelor mai puţin bune din ultima perioadă, McLaren ocupa poziţia a două în clasamentul constructorilor după primele 15 etape ale sezonului, având un avans de 40 de puncte în fata rivalilor de la Ferrari.

Via | F1Fanatic

  • jony, miercuri, 06.10.2010 17:55
    ferrari ?

    ferrari nu anunta nici un update ? ca nu am auzit nimic. abia astept astept cursa, si sper ca Alonso o sa faca o figura frumoasa. FORZA ALONSO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • 321xiorel123, miercuri, 06.10.2010 18:59
    Update...

    McLaren aduce un update monopostului, dar Hamilton aduce update-uri moralului sau? Spun asta deoarece sigur il are sifonat dupa acele 2 curse abandonate consecutiv in timp ce Alonso 2 victorii consecutive :))

  • Mihai, miercuri, 06.10.2010 19:42
    mclaren

    Astia tot aduc update-uri si tot degeaba!Sint campioni la update-uri!!

  • Niculae, miercuri, 06.10.2010 21:37

    Au sanse la titlu si asta este bine pentru concurenta, pentru ca pilotii McLaren vor forta iar sub presiune... concurenta este favoritaza. A trecut timpul cand Hamilton depasea un Piquet Jr si il speria, altii vor sa castige si lui ii este frica sau greseste. Baietii de la Red Bull pleaca cu prima sansa, baietii de la Ferrari sunt pe urmele lor iar baietii de la McLaren... fug dupa 2 iepuri. Button stie doar o poezie (Sunt pilot McLaren si stau in banca mea), Hamilton stie doar sa forteze si crede ca pista este numai a lui ceea ce momentan l-a costat vreo 30 de puncte.