McLaren: "Scopul introducerii motoarelor în patru cilindri nu a fost atins"

Publicat miercuri, 22.06.2011 15:57 de Daniel Popescu

McLaren propune renunţarea la introducerea motoarelor turbo în patru cilindri din cauza faptului că ideea iniţială nu a atras mai mulţi constructori în Formula 1.

Comisia Formulei 1 va decide miercuri la Londra dacă va anula propunerea FIA privind trecerea la motoare turbo în patru cilindri de 1.6 litri, în condiţiile în care Bernie Ecclestone face numeroase presiuni în acest sens.

Britanicul i-a atras de partea sa pe cei de la Ferrari, care ameninţă cu retragerea din F1 dacă nu se păstrează actualul regulament, dar şi pe cei de la Mercedes şi Cosworth. Ultimii pe lista celor care solicită renunţarea la acest tip de unităţi sunt cei de la McLaren, care consideră că scopul iniţial de a atrage mai mulţi constructori în Formula 1 nu a fost atins.

"Personal, cred că trebuie să ajungem la un compromis. Intenţia formulei pentru 2013 a fost să vedem dacă am putea atrage mai mulţi constructori, dar în mare măsură nu am reuşit. Dacă ar fi fost decizia mea, probabil aş fi mers pe un motor V6 turbo", a declarat Martin Whitmarsh, şeful echipei McLaren.

Formula 1 nu a câştigat niciun alt constructor prin anunţarea trecerii la motoare în patru cilindri, iar Lotus, Infiniti, Lada şi Marussia s-au alăturat competiţiei în calitate de sponsori, nu de furnizori de motoare.

Ecclestone va încerca să blocheze trecerea la motoare în patru cilindri susţinând că FIA nu avea dreptul de a modifica regulamentul tehnic fără aprobarea Comisiei Formulei 1.

Via | Daily Telegraph

  • dmd, miercuri, 22.06.2011 16:11
    ADMIN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Scoate porcaria aia de reclama cu Gilette ca din cauza ei nu se poate baga nici echipa in F1 champ.

  • fal_nessus, miercuri, 22.06.2011 16:49
    De acord!

    Sunt deacord cu cei de la Mclaren.....sper sa ramana in actulul format.....