McLaren şi Red Bull solicită pneuri mai durabile

Publicat luni, 15.04.2013 18:22 de Daniel Popescu

McLaren se alătură celor de la Red Bull şi solicită creşterea duratei de viaţa a pneurilor, însă astfel de specificaţii vor fi disponibile doar în antrenamente pentru debutanţi.

Red Bull şi Mercedes au făcut presiuni după cursa inaugurală de la Melbourne pentru revenirea la pneurile din sezonul precedent, întrucât acestea erau mai rezistente pe parcursul unui stint.

După cursa de la Shanghai de duminică, cei de la McLaren s-au alăturat acestei propuneri, iar şeful Martin Whitmarsh este nemulţumit că piloţii nu pot concura la capacitate maximă pentru că trebuie să aibă grijă de degradarea cauciucurilor.

"Preferam situaţia când Formula 1 era un sprint de la un pitstop la altul. Personal, mi-ar plăcea să poţi merge la maxim cu pneurile. Apoi, când acestea se degradează, iei un alt set şi continui. Urăsc când piloţii sunt pe circuit şi ştii că ei concurează la 90%. Aş vrea pneuri mai durabile cu care să putem ataca la maxim", a declarat el.

În plus, Christian Horner, şeful Red Bull Racing, a reiterat dorinţa de a avea pneuri mai durabile în Formula 1, considerând că piloţii vor la rândul lor să concureze la capacitate maximă.

"Nu cred că este grozav pentru toţi piloţii să concureze în regim de croazieră la 70% pentru o mare parte din cursă. Vor să forţeze şi să piloteze cât de bine pot. Pirelli este o companie capabilă şi sunt sigur că vor rezolva asta în curând", a precizat el.

Pirelli este într-adevăr pe punctul de a furniza pneuri mai durabile în Formula 1, însă acestea vor putea fi utilizate doar pe parcursul primei sesiuni de antrenamente libere de vineri şi doar pentru piloţii debutanţi. În această categorie nu intră nici măcar piloţii de pe grila de start aflaţi la primul sezon în Formula 1, ci numai piloţii de rezervă care nu au mai concurat în competiţie. Până în prezent, singurul pilot de rezervă utilizat de echipe a fost Ma Qing Hua, care a testat pentru Caterham în antrenamentele din China.

Via Reuters, Autosport

  • mareanalx, luni, 15.04.2013 18:51

    se plang de parca ei au pneurile mai moi decat alte echipe, dupa parerea mea atata timp cat toti au acelasi tip de pneu nu au de ce sa se planga atunci cand nu le merge bine, ca anul trecut cand red bull castiga cursa dupa cursa nu au spus nici un cuvintel despre pneuri, acum cum nu mai performeaza dam vine pe pneuri

  • normal !, luni, 15.04.2013 18:56

    e greu cu munca,bine zis @mareanalx,ce vrea,sa faca iar manarii si sa castige fara sa munceasca?!la munca in plm de plutonist !

  • Red Bull, luni, 15.04.2013 19:03

    Erau unui pe aici care acuzau ca Ferrari se plange de aerodinamica, acesta fiind motivul care impiedica scuderia sa performeze. Acum Red Bull ce face? Se plang.

  • Red Bull, luni, 15.04.2013 19:04

    Unii

  • Buburiza, luni, 15.04.2013 19:08

    Gata tatica, asta va fost, sper sa cadezi asa cum vati ridicat =)) . Go kimi&Alonso

  • cgino2000, luni, 15.04.2013 19:35

    @danielpopescu85 Chiar nu se poate face nimic cu limba romana??? Daca vrei vorbim la Academia Romana sa fac niste modificari ceva, pe undeva ca pe bune e jenant. Uite mai jos: 1. "În plus, ........... a reiterat dorinţa de a (AVEA) pneuri mai durabile în Formula 1....." 2. ".......însă acestea va (VOR) putea fi utilizate doar ....." 3. ".......pe parcursul primei sesiuni de antrenamente libere de vineri şi doar pentru (DE) piloţii debutanţi....." 4.".....Până în prezent, singurul (PILOT) de rezervă utilizat de echipe a fost ......" Eu unul ma ofer voluntar sa fac corecturi textului inainte de a fi publicat pe site. Cred ca mai sunt cativa care ar face asta ;) Ce zici??

  • cgino2000, luni, 15.04.2013 19:36

    Erata: "sa faca niste modificari"

  • haida de, luni, 15.04.2013 19:44

    Prostii. N-au decat sa-si faca monoposturile atat de rapide incat sa isi permita sa intre la boxe de 3 ori daca trebuie! Evident, cand ai monopostul lent mergi pe strategii alternative cu conservari ale pneurilor ca sa faci o intrare in minus. In definitiv unii au rezolvat problema asta, deci sunt mai buni.

  • mavrick, luni, 15.04.2013 20:50

    @cgino2000, esti al nu stiu catelea om ce-l atentioneaza ca sta prost cu romana insa priveste si aici: 1. Nico Rosberg Mercedes 1m36.717s 2. Lewis Hamilton Mercedes 1m37.171s + 0.454s "Pilotul echipei Mercedes a fost cel mai rapid la capătul celor 90 de minute după ce a fost cronometrat cu 1:36.717 şi l-a devansat cu aproape O SECUNDA pe coechipierul său Lewis Hamilton." Dupa cum vezi si la mate e varza, asa ca hai s-o dam in colo de academie, sa punem mana de la mana si sa-l ajutam sa refaca primele 4 clase.

  • ferrari 2012, luni, 15.04.2013 20:57

    Voi va credeti DESTEPTI? daca va dau un radical si o inecuatie de a 6-ea va uitati ca ....Webber la Vettel in Sepang>>

  • elfi, luni, 15.04.2013 21:14

    El e prost ca va lasa sa scrieti,voi sunteti destepti ca aveti voie sa corectati limba romana,cand trebuie sa postezi o stire o dai dracu de limba romana si de matematica.hai ma sa fim oameni nu carcotasi.Daca a ti fi banned pe site l ati pupa in fund sa va lase sa mancati zarzavat pe aici,daca mai gasiti site ca aici care sa va lase sa va sp[uneti toate frustarile mergeti la ei.@danielpopescu ia ma odata site ul la puricat si alege pleava de plevushca

  • piști, luni, 15.04.2013 22:16

    deci nu e nicio mare barnza cu tunelul de vant ferrari inginerii, alonso blabla. Masinile cu aerodinamica buna mananca prea repede pneurile. Deci practic masinile mai bune sunt dezavantajate si de aici "caderea" rbr.

  • lasaibre, luni, 15.04.2013 22:21

    tifosii sunt de acord cu orice daca asa mai castiga si megatalentul o cursa

  • Alonsito, marţi, 16.04.2013 01:55

    nu conteaza rotile atita timp cit toate echipele merg cu acelasi tip de roti!RBR si McLaren au alte probleme-trebuie sa faca masina in asa fel incat sa toceasca mai greu rotile!Ferrari si RENAULT au reusit sa faca ceva la masini-aerodinamica-apasare..etc-este un motiv pueril probabil nu au solutii

  • ipocritilor, marţi, 16.04.2013 11:06

    mai ieri va plangeati de pneuri ca nu castiga alonso nimic si ca megatalentul s-ar fi pus in valoare mai bine intr-o cursa de sprint nu de anduranta. Acum ca a castigat gaata, e ok asa, toti au aceleasi gume e argumentul momentului la voi.

  • haida de, marţi, 16.04.2013 11:08

    si daca revin cei de la rbr, o sa recunosti ca sunt mai buni?

  • cgino2000, marţi, 16.04.2013 11:26

    @mavrick se stie ca matematica e mai grea decat carnea de porc, asa ca sa nu cerem prea multe. @elfi Nu stiu cine este ala destept si cine este ala prost. De ce? Hai sa-ti argumentez: 1. Eu postez din spatele unui utilizator logat, inregistrat, ca si Mavrick si altii al caror nume este colorat cu albastru, adica eu am niste informatii introduse in baza lor de date, un nume, un mail, un telefon, chiar si o adresa. Deci pe mine au de unde sa mai ia si sa ma traga la raspundere (apropos sunt reale toate, nu false) 2. Tu postezi ca si un anonim care isi introduce ce nume vrea el in prima casuta de la "Adauga un comentariu". 3. Daca as fi "banned pe site", asa cum zici tu, eu as fi zis "BLOCAT" dar asta e limba romana si neologismele imprumutate din limba engleza, n-as "pupa in fund" pe nimeni, as posta asa ca tine, adica neinregistrat (nelogat cum iti place tie sa spui) pentru ca nu ar putea sa ma blocheze, blochezi un utilizator sau un IP dar posibilitatile de a fenta sistemul de blocare sunt nenumarate ;) 4. Ai dreptate sa-i ceri lui Daniel Popescu sa ia "site-ul la puricat" si sa introduca o conditie pentru cei ce posteaza comentarii si anume: INREGISTRARE OBLIGATORIE. prea s-a transformat un site de informatii/vanzari/stiri auto intrun forum pentru frustrati. Si 5. Cand trebuie sa postezi o stire de ultim moment, ce contine informatii importante, DA, ai dreptate "odai dracu de limba romana" si scri fara acorduri, cu cuvinte si litere lipsa, DAR cand postezi o stire care nu este vitala iti iei 5 minute si te mai uiti odata peste text sau il trimiti la corectat, alti ochi pot vedea greselile facute de tine. "A gresi e omeneste, a persevera e diabolic" spune un proverb roman, "errare humanum est perseverare diabolicum", pe principiul cand iti spune unu ca esti beat nu-l crezi, iti spune si al doilea intri la banuieli, dar cand si al treilea iti spune acelasi lucru te duci frate si te culci ca nu-i a buna. Intelegi Elfi??

  • cgino2000, marţi, 16.04.2013 16:43

    @cuigino Fiecare este liber sa creada ce vrea. Din 10 comentarii ale mele (poti verifica cu un click pe utilizatorul meu) 8 sunt pentru greseli de gramatica si ortografie. In schimb @Mavrick are 399 comentarii cu diverse subiecte. Respect pentru utilizatori inregistrati care nu se ascund in spatele unui nume aleatoriu.

  • cuigino, marţi, 16.04.2013 19:37

    pai da, pe tine mavrick si alte conturi ale aceluiasi user il preocupa gramatica pe automarket. Mavrick a devenit rapid antipatic asa ca ai mai clocit un cont, vezi doamne reprofilat pe gramatica. Dar continua, macar ai si tu o preocupare

  • pisicaru, marţi, 16.04.2013 19:40

    degeaba ai logare obligatorie daca un user poate avea cate conturi vrea si converseaza mai mult singur.