McLaren spera intr-o victorie in Spania

Publicat joi, 26.04.2007 11:58

Oficialii echipei McLaren, prin vocea lui Martin Whitmarsh, au declarat ca spera intr-o victorie a unuia dintre cei doi piloti in Marele Premiu din Catalunya.

"Pachetul cu noile imbunatatiri ofera unele proprietati putin schimbate, prin intermediul carora speram sa facem diferenta. Vreau sa cred ca vom invinge in Barcelona",

a declarat Whitemarsh.

Anglo-germanii au programat astazi o noua sesiune de teste, la Menorca, in care se va pune accentul pe calitatile aerodinamice ale masinii MP4-22.

  • billy, joi, 26.04.2007 16:02
    mda

    sunt convins ca ferrari n-o sa aduca nici o imbunatatire masinii si ca probabil toata echipa tehnica e acuma la plaja si noaptea se sparg in orgii pe undeva prin Pacific. Ce ar putea face diferenta in cursa asta pentru McLaren ar fi Alonso, care fiind acasa si fiind umilit in ultima vreme de Lewis trebuie sa arate ca n-a luat gratis 2 titluri mondiale. Probabil nici Massa, nici Lewis si nici Kimi n-o sa porneasca in week-end-ul de cursa la fel de motivati si s-ar putea ca lucrul asta sa fie cel ce va face diferenta intre locul1 si locul2 in spania.

  • Giannig, joi, 26.04.2007 18:55
    sa-si consolideze pozitia de lider

    Da, Alonso va fi motivat. Dar o echipa ca Ferrari e nesanatos sa ne gandim ca vor sta pe loc. Catalunya avantajeaza masinile Mclaren, pentru ca implica viraje largi in viteza maxima, si stau bine la aero. In F1 lucreaza 3 echipe/schimburi ca sa stea in fata in razboiul dezvoltarii. Cel putin asa era pe cand puteai modifica motorul de la o cursa la alta. Masina Mclaren nu ar fi aici daca Alonso nu si-ar fi adus aportul...daca a fost dispus sa testeze pe undeva inaintea Anului Nou o singura zi, masina pe care o conducea Kimi (unii zic chiar contra cost catre Renault). Deci o fi avand un debut fulminant Hamilton, dar are mult de multumit si lui Alonso. Exact asta il va roade pe spaniol la el acasa. Pentru ca toata lumea testeaza intensiv la Catalunya nu vor aparea surprize fata de sesiunile de teste care incep saptamana viitoare. Imbunatatirea aero a lui Ferrari s-ar putea sa fie podeaua mai putin flexibila. Abia acum s-a prins FIA de smecherie si le-a impus sa nu aiba deviatie mai mare de 5mm chiar si la 2000N aplicati. Cum am gandit corect la vremea aceea 500N erau prea putini...cu 2000N sarcina nu prea ai unde sa ascunzi o modificare. Kimi isi dorea mai multa viteza in linie dreapta in calificari. In Melbourne nu se plangea. Dupa Melbourne totusi cred ca si-au schimbat podeaua, daca nu o fac sigur acum. Chiar si Fernando marturiseste ca Ferrari ar mai avea un avantaj de viteza, dar numai in debit curat de aer. Ferrari s-ar putea sa-si fi compromis pe undeva pachetul aero ca sa aiba racire mai mare. Sa nu uitam insa ca si BMW a ajuns in fata.