Mercedes anunţă un nou sponsor pentru 2013, semn că rămâne în F1

Publicat marţi, 08.05.2012 16:17 de Daniel Popescu

Mercedes a anunţat marţi semnarea unui contract de sponsorizare cu producătorul elveţian de ceasuri IWC Schaffhausen, semn că va rămâne în Formula 1 şi anul viitor.

Mercedes AMG a anunţat marţi că producătorul elveţian de ceasuri IWC Schaffhausen va fi sponsorul echipei începând din ianuarie 2013.

IWC Schaffhausen produce ceasuri de lux din 1868 şi are o relaţie strânsă cu brandul AMG al celor de la Mercedes încă din 2004, iar cele două părţi au decis să colaboreze şi în Formula 1 începând de anul viitor.

Chiar dacă nu este un contract de sponsorizare semnificativ, noul acord tinde să confirme faptul că Mercedes va concura în Formula 1 şi în sezonul 2013, contrar numeroaselor speculaţii din presa internaţională.

Mai multe publicaţii europene au relatat în ultimele zile că Mercedes analizează cu seriozitate posibilitatea de a se retrage complet din Formula 1, inclusiv ca furnizor de motoare, din cauza faptului că nu a ajuns la un acord cu Bernie Ecclestone pentru prelungirea Acordului Concorde.

Ecclestone a refuzat să le acorde celor de la Mercedes bonusuri financiare şi un loc în consiliul de conducere al Formulei 1, în ciuda faptului că Ferrari, McLaren şi Red Bull au primit astfel de facilităţi.

Via | Mercedes AMG