Mercedes foloseşte o cameră video cu infraroşu pentru monitorizarea pneurilor

Publicat miercuri, 24.07.2013 17:36 de Daniel Popescu

Mercedes a introdus la Nurburgring o cameră video cu infraroşu montată în partea din spate a aripii faţă cu scopul de a monitoriza în permanenţă degradarea pneurilor.

Mercedes este una dintre echipele care a înregistrat cele mai multe probleme cu pneurile furnizate de Pirelli în prima jumătate a acestui sezon, în special din cauza supraîncălzirii rapide a cauciucurilor de pe puntea spate.

Pentru a monitoriza mai bine evoluţia pneurilor, echipa germană a introdus în cursa de la Nurburgring de la începutul lunii iulie o cameră video cu infraroşu care furnizează informaţii despre cauciucuri în timp real.

Totuşi, aceasta a fost amplasată în partea din spate a aripii faţă pentru a obţine date despre cauciucurile de pe această parte a monopostului. Publicaţia germană Auto Motor und Sport, care a dezvăluit în premieră aceste informaţii, nu a precizat dacă această cameră poate prelua informaţii şi despre pneurile spate, care au dat cele mai mari bătăi de cap inginerilor Mercedes.

Iniţial, echipa a vrut să îmbunătăţească acest sistem în sesiunea de teste pentru tineri piloţi de la Silverstone, însă a fost nevoită să renunţe la plan după interdicţia de participare primită din partea Tribunalului International.

Via Auto Motor und Sport