Mercedes: "Hamilton nu condiţionează noul contract de statutul de pilot numărul 1"

Publicat joi, 16.04.2015 16:23 de Daniel Popescu

Mercedes a negat zvonurile potrivit cărora Lewis Hamilton a solicitat statut de pilot numărul 1 ca parte a negocierilor pentru prelungirea contractului.

Lewis Hamilton a anunţat că a finalizat negocerile cu Mercedes pentru prelungirea contractului scadent la sfârşitul sezonului 2015, însă ulterior a admis că nu ştie când va putea face un anunţ oficial.

Britanicul a susţinut în permanenţă că actele trebuie doar să fie aprobate de către avocaţi, însă presa internaţională a speculat că întârzierile sunt cauzate şi de dorinţa lui Hamilton a deveni prin contract pilotul numărul 1 al echipei, în detrimentul lui Nico Rosberg. Directorul de motorsport Toto Wolff a negat însă că a primit o astfel de solicitare.

"Nu este cazul. Nu ar cere o astfel de clauză pentru că noi nu am face asta, iar el apreciază modul în care gestionăm echipa şi că le oferim ambilor piloţi statut egal. este vorba despre detalii. Am discutat şi negociat pentru mult timp. Am aranjat principalele lucruri de câteva luni şi acum este un joc de ping-pong între avocaţi", a declarat austriacul.

Wolff speră ca noul contract să fie oficializat în următoarele săptămâni pentru ca Hamilton să nu aibă parte de o presiune suplimentară în lupta pentru titlul mondial din acest an.

"Mi-aş dori cu adevărat să rezolvăm în următoarele zile sau săptămâni, fără să ne punem sub presiune, pentru că avem o relaţie grozavă. Vrem să câştigăm curse şi să semnăm contractul", a adăugat el.

Via SkySports

  • dany, joi, 16.04.2015 16:46

    1. Daca va semna ar fi bine sa o faca pt 2 ani... daca va semna pe mai mult probabil i se va intampla la fel ca lui Vettel anul trecut sau ca lui Alonso in perioada Ferrari 2. Daca nu va semna va merge la Ferrari iar in locul lui va veni Alonso care sigur va cere sa fie nr 1 :)))))))))

  • popicul, joi, 16.04.2015 17:18

    in urmatorii 2 ani Vettel nu pleaca de la Ferrari asa ca daca vrea masina Lewis trebuie sa stea la mercedes. Si cu schimbarile de regulament pentru 16-17 s-ar putea ca RBR sa fie o optiune viabila. Mertanele nu mai au cum sa ramana departe in fata pentru ca Bernie nu vrea sa se repete erele Schummi si Vettel. anul asta e bataia pestelui pentru englez. La anu vine Vettel sau Riciardo. Renault va scapa de problemele tehnice chiar vdaca asta va insemna ajutor de la Bernie.

  • ., joi, 16.04.2015 17:51

    asta adevarat campion, vrea sa castige prin lupta nu prin orice numa' sa iasa. Cand Alonso bocea ca ii trebuie statut de pilot nr 1, il tavalea hamilton prin curse

  • Kyro, joi, 16.04.2015 19:10

    @popicul 1. Bernie e pe duca. dca nu il schimba echipele, o sa il caute moartea pana la urmatoarea schimbare de regulament. 2. Chiar daca se apropie alti, mercedes tot in frunte o sa fie (poate nu la fel de dominanti) din simplu fapt ca momentan au cea mai mare putere financiara. 3. La faza cu RBR am ras copios. Aia mai ai maxim 3 ani si pui piatra de mormant. Dupa ce restul echipe au "cumparat" tot ce aveau mai bun, lovitura de gratie a fost retragerea lui Newye. In plus, nu puteau trisa si ei la infinit (vezi aripile fata ilegale utilizate care au fost descoperite doar dupa ce Prodomou ia dat de gol)

  • ferr1, joi, 16.04.2015 23:20

    Veste proastă - Newey nu s-a retras, ci a luat o pauză. Dar va desena monopostul pentru 2016 și va colabora cu Renault ca să aibă și un motor pe măsură. Deci...