Mercedes: "Hamilton, surprins de performanţele lui Rosberg"

Publicat joi, 13.06.2013 16:48 de Daniel Popescu

Mercedes consideră că Lewis Hamilton a fost luat prin surpridere de performanţele obţinute de coechipierul său Nico Rosberg în debutul acestui sezon.

Lewis Hamilton a început sezonul 2013 al Formulei 1 cu un pole position şi două podiumuri, însă ulterior a fost surclasat cu regularitate de coechipierul său Nico Rosberg, care a obţinut trei pole position-uri consecutive şi o victorie.

În acest context, Toto Wolff, directorul de motorsport al Mercedes, crede că britanicul a fost luat prin surprindere de prestaţiile lui Rosberg, reuşind să-şi revină abia în Canada, acolo unde a urcat pe ultima treaptă a podiumului.

"Probabil, sau poate, a fost surprins de forma lui Rosberg. Presa a scris foarte multe în ultimele săptămâni şi nu a fost întotdeauna clar cum se compară ritmul lui Rosberg cu ritmul lui Michael Schumacher şi cu ritmul sau când era la Williams. Acum, Rosberg a demonstrat că este cu adevărat rapid şi asta a constituit o surpriză pentru Hamilton. Dar nu cred că este o problemă reală", a declarat austriacul citat de publicaţia Autosport.

De asemenea, Wolff a exclus ipoteza că rezultatele mai puţin satisfăcătoare ale lui Hamilton Bahrain, Spania sau Monaco au avut drept cauză libertăţii prea mari pe care o are la echipă comparativ cu experienţa de la McLaren.

"Aici este diferit de McLaren şi încercăm să-i oferim o libertate cât mai mare, dar acesta nu este un motiv pentru care nu a concurat la nivelul aşteptărilor sale. A obţinut performanţe la nivelul aşteptărilor noastre. Nu cred că există vreun motiv pentru care să spunem că Hamilton are o problemă. Pentru el este abia începutul sezonului, pe când Nico este aici de doi ani", a adăugat el.

Via Autosport

  • Rosberg fan, joi, 13.06.2013 17:03

    Rosberg l-ar fi batut pe Ramilton si in Canada, in calificari a avut o problema de ordin tehnic la monopost. Nu inteleg de ce Rosberg e o surpriza.

  • Fan F1, joi, 13.06.2013 17:24

    Eu aveam impresia ca Rosberg este de 3 ani la Mercedes GP, nu de alta dar a concurat din 2010 cu ei...

  • cgino2000, vineri, 14.06.2013 00:12

    @daniel.popescu Rosberg parca are 57 de puncte nu 55 cum este scris la "ESENTIAL"

  • pablo256r, vineri, 14.06.2013 09:14

    Surpins sau nu, chiar daca schimbam punctajul de la Sepang - aici clar Nico putea sa-l depaseasca le Lewis dar nu l-a lasat echipa- tot Hamilton are mai multe puncte. "Victoria" de la Monaco e un foc de paie. Daca cursa era pe orice circuit normal unde poti efectua o depasire Rosberg nu ar fi castigat cursa. Eu vad un pic invers lucrurile: Rosberg e la Mercedes de trei ani si are (cel putin deocamdata) mai putine puncte decit colegul lui de echipa. Si vreti sa cred ca tot Rosberg e mai bun ?

  • marian81, vineri, 14.06.2013 11:08

    @pablo256r La intrebarea ta pot sa iti raspund ca da - Rosberg e mai bun. Ca si Keke, Nico e caracterizat prin constanta si nu viteza. Este adevarat ca are mai putine puncte decat Hamilton dar are si doua abandonuri tehnice. Iar victoria de la Monaco nu e pura intamplare. Daca ai urmarit cursele facute de el din 2006 pana acum o sa vezi ca a avut prestatii bune de fiecare data

  • Fan F1, vineri, 14.06.2013 11:50

    Cursa de la Monte Carlo este cursa lui de "acasa" :), de aia sincer avea cele mai bune sanse in a face o figura frumoasa si de a o castiga. Bine a avut si un pic noroc, adica masina care a primit cateva update-uri interesante. In rest, nu-l vad castigand si alte curse, pentru moment masina Mercedes inca are cateva probleme, plus problema majora numita: Tribunalul International :)

  • amg, vineri, 14.06.2013 16:33

    am impresia ca voteaza doar fanii lui hamilton. Cind va vad ca nascociti fel de fel de presupuneri si scuze banale care nu-si au rostul din gura voastra. Lasati sa spuna el cauza, asta daca are vre una..

  • ferr, vineri, 14.06.2013 16:47

    Rosberg nu-i mai bun decat Webber...

  • GrosJan, sâmbătă, 15.06.2013 14:37

    ce spun eu de atata vreme ... Nu poti compara doi piloti decat atunci cand sunt pe aceeasi masina. Si destul de contextual si atunci. Poate unul nu e in forma, poate ambii. Poate masina vine mai pe stilul unuia dintre ei. Adaugati la asta si specificul formulei. Kimi nu l-a batut pe Loeb in raliuri dar foarte probabil ca situatia sta altfel in f1. Eu ma asteptam insa ca Rosberg sa-i puna probleme lui Ham iar Perez lui Button. Si mai cred si ca Alonso are cativa posibili nasi in F1 si chhiar nasi venind din formule inferioare. Insa managerii de echipe prefera sa nu riste sau au interese banesti sa pastreze un anumit pilot.

  • GrosJan, duminică, 16.06.2013 20:19

    Ehe, stiam eu ca timpul face lumina in mintea fanilor. Un astfel de comentariu (vezi mai sus) la adresa lui alonso ar fi fost blasfemie acum doi trei ani si ar fi activat furia tifosilor in cel mult 5 minute, cu toate ca si atunci nu faceam decat sa spun lucrurilor pe nume.

  • pablo256r, luni, 17.06.2013 12:43

    GrosJan poti fi fanul oricui dar nu trebuie uitat un aspect: nu este zeu. In F1 nu exista un pilot care sa le castige pe toate. Valabil si in trecut, Schumi nu a castigat toate cursele, Senna la fel, etc. Pur si simplu pentru a castiga o cursa trebuie sa concure foarte multe elemente. Nu mai vorbesc de un titlu mondial. Alonso este unul dintre cei mai buni piloti. Cred ca asta nu se poate nega. Oricine a castigat un titlu mondial e un pilot foarte bun. Dar, nu e singurul cel mai bun, e "doar" unul dintre cei mai buni :)

  • Fan F1, luni, 17.06.2013 15:43

    @GrosJan: Minciuni poate oricine sa spuna dupa care sa inceapa cu "nu faceam decat sa spun lucrurilor pe nume". Nu-i nici o smecherie si esti "celebru" pentru asa ceva. Plus imi aduc aminte ca s-a facut o comparatie intre Alonso si Hamilton referitor la anul 2007, si Hamilton n-a stat chiar asa de bine, dar ce conteaza ce spune o statistica cand in mintea ta este ceata si ura? Fanii oricarui pilot sincer sa fiu cred ca te ignora pentru ca iti este imposibil sa spui ceva onest si nu ai incercat nici odata sa te schimbi. Semeni mult cu McLaren Bla Bla Mircea, un alt celebru mincinos pe aici.

  • GrosJan, luni, 17.06.2013 17:13

    Alonso parca era zeu dupa ce castiga in sfarsit o cursa din 5 incercari ... Era culmea pilotajului si esenta talentului. S-au dus exagerarile grosolane odata cu trecerea timpului. Deh, fanii rabda dar nu prea mult. De aceea timpul scoate adevarul la iveala, adevar ignorat de ignoranti cu ceva timp in urma

  • Fan F1, luni, 17.06.2013 18:02

    Bine zis: "De aceea timpul scoate adevarul la iveala, adevar ignorat de ignoranti cu ceva timp in urma", idea este ca si in cazul tau l-a scos de mult la iveala dar din pacate tot ignorant ai ramas. La cat mai multa ignoranta si la cat mai multe minciuni prietene, cam atata poti.

  • GrosJan, luni, 17.06.2013 20:35

    se pare ca mai sunt totusi fani pe care nici macar timpul nu-i mai poate ajuta...