Mercedes susţine că nu negociază cu Hamilton

Publicat vineri, 30.03.2012 11:23 de Daniel Popescu

Mercedes nu poartă discuţii cu Lewis Hamilton pentru înlocuirea lui Michael Schumacher în sezonul 2013, potrivit declaraţiilor lui Norbert Haug.

Contractul lui Lewis Hamilton cu McLaren urmează să expire la sfârşitul acestui sezon, motiv pentru care britanicul are potenţialul de a deveni una dintre cele mai atractive ţinte pentru echipele rivale.

Recent, Red Bull Racing a exclus varianta de a-l recruta pe Hamilton în locul lui Mark Webber, iar Mercedes s-a alăturat acestui demers şi afirmă că nu există nicun fel de discuţii în acest sens, în ciuda unor speculaţii lansate în presa internaţională.

Informaţiile au fost dezvăluite de Norbert Haug, directorul departamentului de motorsport al Mercedes, care afirmă că discuţiile cu privire la prelungirea contractului lui Michael Schumacher vor începe mai târziu în acest an.

"Hamilton a fost şi rămâne un om Mercedes, dar nu există nicio înţelegere şi nicio conversaţie în acea direcţie. În acest moment avem un singur interes, să facem monopostul cât mai rapid şi mai fiabil posibil, iar apoi vom vedea unde stăm. Numai atunci vom vorbi cu Schumacher despre o posibilă extindere a contractului", a precizat germanul pentru Sport Bild.

Schumacher a revenit în Formula 1 în 2010 pe baza unui contract pe trei sezoane care va expira la sfârşitul acestui an, iar Mercedes şi-a experimat anterior dorinţa de a-l păstra pe german în echipă şi după 2012. Totuşi, constructorul german are numeroase alte proiecte de finalizat, cel mai important fiind cel care vizează semnarea unui nou Acord Concorde după ce a respins oferta iniţială a lui Bernie Ecclestone, existând inclusiv speculaţii cu privire la o potenţială retragere din Formula 1.

Via | GMM

  • Simona, vineri, 30.03.2012 22:44

    adevarul e ca ham-ham e VARZA ca pilot !!!