Monaco, antrenamente 1: Raikkonen incepe cu dreptul

Publicat joi, 22.05.2008 12:31 de Daniel Popescu

Kimi Raikkonen a realizat cel mai rapid tur de pista in prima sesiune de antrenamente libere de la Monaco, devansandu-i pe Lewis Hamilton si Heikki Kovalainen.

Pilotul Scuderiei Ferrari, Kimi Raikkonen, l-a invins pe Lewis hamilton in prima sesiune de antrenamente libere de la Monte Carlo, intr-o sesiune intrerupta din cauza unor probleme la instalatia de drenaj a circuitului. Intreruperea de 16 minute s-a petrecut la o ora de la inceputul sesiunii, insa organizatorii au reusit sa rezolve la timp problema pentru ca pilotii sa poata reveni pe circuit in siguranta.

Lewis Hamilton a ocupat prima pozitie pana la instaurarea steagului rosu, insa dupa repornirea antrenamentelor Kimi Raikkonen a reusit sa obtina un timp mai bun. Astfel, finlandezul a urcat pe primul loc si nu l-a mai cedat pana la final.

Heikki Kovalainen a terminat chiar in spatele coechipierului sau de la McLaren, in timp ce Felipe Massa a completat topul primilor patru piloti in celalalt monopost al Scuderiei Ferrari. In ultimele secunde ale sesiunii, Nico Rosberg i-a luat fata lui Robert Kubica si a terminat pe locul 5.

Ultimul castigator al cursei de la Monaco, Fernando Alonso, a incheiat pe 7, surclasandu-l pe coechipierul sau, Nelson Piquet Jr, cu peste 1.5 secunde. Giancarlo Fisichella a impresionat prin locul 10 obtinut la volanul monopostului Force India, terminand astfel in spatele lui Rubens Barrichello si Mark Webber.

Jarno Trulli si Nick Heidfeld au fost singurii piloti care au lovit barierele de protectie de pe marginea pistei. Astfel, Trulli si-a deteriorat suspensiile la intrarea in tunel, iar Heidfeld a produs avarii la spatele monopostului F1.08.

Intre timp, David Coulthard nu a fost capabil sa realizeze niciun tur cronometrat din cauza unor probleme la sistemul de acceleratie.

Rezultatele complete ale sesiunii pot fi vizualizate aici .

  • andre, joi, 22.05.2008 13:02
    grea e traducerea asta

    din text "...intr-o sesiune intrerupta din cauza unor scugeri de apa pe circuit....", Problema era, sa-i zicem mai pe intelesu tuturor, o bucata de canal s-a desprins si aia trebuia reparata, nicidecum nu au fost scurgeri de apa. Pe marginea pistei in anumite locuri is santuri de drenaj pentru apa (sa se scurga apa) si peste aceste santuri sunt niste capace din otel (seamana cu vibratoarele), si o bucata din aceasta s-a desprins. S-a mai intamplat acest lucru si la prima cursa de la Istanbul.

  • andrei_salomie, joi, 22.05.2008 13:21
    mircea

    poti sa mai faci ceva cu schimbarea mea adica aseara am schimbat ferrari cu ferrari si vreau sa ii schimb cu altceva se mai poate te rog mult .....