Monaco, antrenamente 3: Kubica, cel mai bun timp

Publicat sâmbătă, 15.05.2010 13:21 de Daniel Popescu

Robert Kubica a stabilit cel mai bun timp în ultima sesiune de antrenamente libere de la Monaco, dominată de un accident grav suferit de Fernando Alonso.

După cele două sesiuni de joi lipsite de evenimente majore, ultima sesiune de antrenamente libere de la Monaco a fost plină de adrenalină, atât prin prisma rezultatelor, cât şi a accidentelor.

Cronometrat cu 1:14.806, Robert Kubica a stabilit cel mai bun timp al sesiunii şi a transmis astfel un avertisment clar că Renault este într-o formă foarte bună pe circuitul stradal din Monaco, confirmând şi rezultatele obţinute joi.

Polonezul a fost urmat în ierarhie de Felipe Massa (Ferrari) şi Mark Webber (Red Bull), în timp ce Lewis Hamilton a ocupat în extremis locul 4 la volanul monopostului McLaren. Sebastian Vettel (Red Bull) a terminat pe locul 5 în fata veteranului Michael Schumacher (Mercedes GP), în timp ce topul primilor 10 piloţi a fost completat de Nico Rosberg (Mercedes GP), Sebastien Buemi (Toro Rosso) şi Jenson Button (McLaren).

Capul de afiş al sesiunii a fost ţinut însă de Fernando Alonso. Dublul campion mondial a fost protagonistul unui accident sever după ce a pierdut controlul volanului şi a "alunecat" pe glisierele de protecţie ale circuitului cu partea dreaptă a monopostului Ferrari.

Ambele pneuri de pe partea dreaptă au zburat de pe maşină, iar defecţiunile monopostului au fost suficient de grave pentru a pune în garda mecanicii Scuderiei, care au mai puţin de două ore la dispoziţie pentru a reface monopostul. În caz contrar, spaniolul riscă să nu poată lua startul în calificări, ceea ce ar însemna ocuparea ultimului loc pe grila de start.

 

Alţi piloţi implicaţi în diverse incidente minore au fost Schumacher şi Vitaly Petrov (Renault), însă amândoi au reuşit la limită să evite un contact cu glisierele de protecţie şi, respectiv, cu monopostul Virgin pilotat de Lucas di Grassi. De asemenea, Timo Glock nu a efectuat niciun tur cronometrat, oprind monopostul pe circuit într-un tur de încălzire din cauza unor defecţiuni mecanice la monopostul Virgin.

UPDATE: Ferrari a anunţat că Alonso nu va participa la calificările de la Monaco, întrucât sasiul monopostului F10 a suferit defecţiuni majore ce nu pot fi remediate la timp. Mai multe detalii aici.

Clasamentul complet al sesiunii este disponibil aici.

Calificările pentru Marele Premiu al statului Monaco vor avea loc cu începere de la ora 15:00.

  • NeoGalaxy, sâmbătă, 15.05.2010 14:30

    Referitor la calificari, FIA incerca sa ajute pilotii, prin modificarea regulii tururilor incete, astfel toti pilotii chiar daca sunt intr-un incet, sa aiba un timp maxim de 1'22", ceea ce probabil ar ajuta fluidizarea traficului mai ales in prima parte a calificarilor. Sa vedem ce iese "http://www.f1complete.com/2010-news/17019-fia-sets-maximum-laptime-for-quali-slow-laps"