Montezemolo critică prestaţia modestă a lui Massa din 2010

Publicat marţi, 14.12.2010 14:49 de Daniel Popescu

Luca di Montezemolo susţine că Felipe Massa a pilotat în acest an ca şi cum l-ar fi trimis pe fratele său să concureze în locul său.

Felipe Massa a avut parte de un sezon dezamăgitor la Scuderia Ferrari în acest an, terminând doar pe locul 6 în clasamentul general.

Brazilianul nu a fost capabil să lupte pentru titlul mondial şi nici să ţină pasul cu Fernando Alonso, chiar dacă spaniolul s-a aflat la primul său sezon la Maranello. Acest lucru l-a determinat pe Luca di Montezemolo, preşedintele Ferrari, să compare evoluţia lui Massa cu cea a fratelui său, adică cu a unei persoane care nu are niciun fel de experienţă în sporturile cu motor.

"La un moment dat pe parcursul sezonului Massa l-a trimis pe fratele său. Pentru asta primeşte nota -7. Pentru Alonso, în primul său an la Ferrari, îi dau un 9 şi jumătate. Dar din păcate nici măcar el nu a câştigat", a declarat italianul pentru agenţia de presă Reuters.

Montezemolo a făcut o afirmaţie identică cu un an în urma despre Kimi Raikkonen, care în cele din urmă a părăsit Ferrari pentru o aventură în Campionatul Mondial de Raliuri.

Pe de altă parte, el a respins speculaţiile din presă internaţională potrivit cărora ar urma să renunţe la Ferrari pentru o carieră în politica italiană. "Lăsaţi-mă să-mi fac treaba, sunt foarte fericit că avem multe, multe lucruri de făcut la Ferrari", a adăugat el.

Montezemolo a admis recent că urmează să facă anumite modificări în structura de conducere a echipei, însă a minimalizat importanta acestora.

Via | Reuters

  • vxf, marţi, 14.12.2010 14:59
    latin

    Abordare latina 100% a relatiilor interumane din cadrul echipei , ce diferenta intre Ferrari si RedBull , daca la austrieci era acest management cred ca Vettel si Webber se bateau cam pe la jumatatea sezonului , dovada vie ca abordarea la rece e mai productiva decat zeflemeaua aruncata peste ochi . Cred ca toata echipa manageriala(ferrari) ar trebui sa-si puna intrebarea cat au realizat fara brawn-schumacher-(todt) si apoi sa arunce cu insulte in angajati, pestele de la cap se impute .

  • Dpp, marţi, 14.12.2010 15:26
    ahaaaa

    Deci fratele lui Massa era mai incet decat Alonso . Mi se pare cea mai mare magarie sa-l critici pe Massa pentru lipsa rezultatelor dupa ce l-au sacrificat in nenumarate ocazii.Tipic pentru un macaronar. Fierarri isi arata adevarata fata. Sunt curios daca Massa il lasa pe Alonso sa treaca si apoi termina cu mai multe puncte decat acesta (ipotetic vorbind) sau la o diferenta foarte mica , ce ar mai fi comentat di Montezemolo.

  • Dpp, marţi, 14.12.2010 15:27
    ahaaaa

    Deci fratele lui Massa era mai incet decat Alonso . Mi se pare cea mai mare magarie sa-l critici pe Massa pentru lipsa rezultatelor dupa ce l-au sacrificat in nenumarate ocazii.Tipic pentru un macaronar. Fierarri isi arata adevarata fata. Sunt curios daca Massa il lasa pe Alonso sa treaca si apoi termina cu mai multe puncte decat acesta (ipotetic vorbind) sau la o diferenta foarte mica , ce ar mai fi comentat di Montezemolo.

  • BobbyNeamu, marţi, 14.12.2010 16:42
    @dpp

    Enumara cateva din acele multe situatii cand massa a fost sacrificat...

  • nelu98, marţi, 14.12.2010 17:39
    masuta

    massa trebuia dat afara nu kimi; zilele lui la ferrari sunt deja numarate ;;este pe dinafara rau

  • diesel08, marţi, 14.12.2010 20:49
    Massa

    Massa a lipsit de pe circuitele de curse cateva luni dupa o accidentare grava, apoi, in 2010 a gasit un monopost schimbat, compus dupa reguli noi.Cred ca poate avea circumstante atenuante.Daca in 2011 nu fi la nivelul lui Alonso, sau cel putin sa se apropie, ii va fi dificil sa-si pastreze locul la Ferrari.

  • FIA, marţi, 14.12.2010 21:34
    nelu ce iti saraceste bugetul din cauza lui Massa?!...

    ti-ai pus bre intrebarea cine esti tu pentru Ferrari de dai tu asa "porunci"...ca Massa...Massa!... Ce nu incapi tu de el?! Aduceti-va aminte de perioada in care era la inaltime...dar asa a fost...regulament nou, accident... Toate acestea se schimba an cu an si fiecare poate intilni astfel de obstacole...nu-s toti facuti din acelasi aluat!!!

  • Marius, marţi, 14.12.2010 23:57
    vxf ai dreptate

    cu o scurta completare. pestele se impute de la cap, dar de la coada se curata.

  • Montezemelo, miercuri, 15.12.2010 08:43

    ,,Lăsaţi-mă să-mi fac treaba, sunt foarte fericit că avem multe, multe lucruri de făcut la Ferrari", a adăugat el." fraza asta îmi aduce aminte de ceea ce spunea Cristi Borcea acum câţiva ani.adică ,, lăsaţi-ne să ne pregătim de Champions League." rezultatele se cunosc..

  • iulianimi, miercuri, 15.12.2010 09:55
    ferrari

    celor de la ferrari le trebuie un novice care sa taca din gura si sa-i faca jocul lui alonso, iar lui massa nu-i prea convine aceasta situatie. OAREEE SCHUMII chiar o fi avut probleme cu gatul cand a trebuit sa-l inlocuiasca pe MASSA la FERRARI???? MA INDOIESC.....( RAMANE O NECUNOSCUTA ).

  • vw-tr, miercuri, 15.12.2010 10:24
    @vxf

    Sunt de acord cu tine. Schumacher a ajuns la Ferrari in momentul in care Ferrari nu mai castigasera de 21 de ani campionatul iar el venea de la Benneton, fiind campion cu ei in ultimii doi ani. Una din clauzele din contractul lui Schumi cu Ferrari a fost ca Ross Brawn sa fie angajat si el, este mai multc ca sigur ca oamenii acestia au scris istoria (Todt, Schumi, Brawn) Revenind, caracterul de macaronar al lui Montezemolo se vede din avion, Massa nu trebuia criticat atata vreme cat toate reflectoarele erau pe Alonso din prima zi, chiar inainte de prima cursa. Cine este ipocrit poate afirma ca Massa nu a fost influentat negativ de aceasta atitudine ostila impotriva sa insa. El este latin si temperamental si acest fel de oameni sunt afectati cand sunt ignorati. Sunt convins ca pe langa revenirea dupa accident, mai ales faptul ca a fost etichetat din prima ca si locotenentul lui Alonso a facut sa-i fie mai greu. Fiind corect cu voi, sunt convins ca Alonso (pe care nu-l apreciez deloc - caracter, comportament, atitudine) are ceva in plus fata de Massa. Eu n-as fi dat insa in Massa pana in sezonul urmator si daca nu se ridica la asteptari, il inlocuiam instant.

  • Mihai, miercuri, 15.12.2010 10:48

    Cine l-a impiedicat pe Massa sa fie mai rapid ca Alonso?Ca au avut acelasi material la indemana plus ca era in gratiile echipei, o cunostea mai bine ca Alonso.E un pilot slab daca are un Schumacher sau un Alonso, piloti care calca totul in picioare si negociaza dur statutul la echipa.Montezemollo a dat si in Alonso cand a gresit la Monaco, la Ferrari nu poti sa faci figuratie, presiunea e intotdeauna uriasa.Ferrari au gresit pastrandu-l pe Massa, trebuia sa fie Kimi cu Alonso.

  • Dpp, miercuri, 15.12.2010 11:29
    @BobbyNeamu

    Uite doua : Germania si China. Sunt 100% sigur ca au mai existat si alte situatii similare , doar ca ferrari au lucrat putin mai bine si n-au fost atat de evidenti. Kimi n-ar fi lucrat cu Alonso , si invers.....Ferrari au facut alegerea corecta din punct de vedere al strategiei si dar nu si moral. Kimi nu s-ar fi lasat depasit de Alonso nici daca avea 0 puncte in ultima cursa , iar Alonso avea nevoie de 1 punct ca sa iasa campion mondial. Insa Massa a dovedit , de mai multe ori , ca e team-player. Kimi nu prea. @Mihai : Massa a fost coechipier si cu Kimi. Si mi se pare ca s-a descurcat destul de bine. Faceti aceeasi chestie ca si cu Schumacher . Cand castiga "vai , cel mai bun e Schumy. E un zeu" , iar acum ca are un sezon mai slab "vai , nu inteleg de ce s-a mai intors"(as adauga si "nu mai are nici un farme sa-l depasesc pe Schumacher"). Hai sa fim realisti sa le spunem lucrurilor pe nume : Massa are un sezon prost . Poate ca accidentul l-a afectat putin mai mult .

  • VXF, miercuri, 15.12.2010 11:34
    @vw

    Orice fan Ferrari realist trebuie sa accepte , ca succesele Ferrari din ultimii 10-15 ani sunt legate strans de acest trio - asta e , Schumacher a facut Ferrari echipa nr1 in acea perioada si nu invers , cum ai zis , Brawn -Scumacher deja erau campioni de 2 ori cand au ajuns la Ferrari , restul e istorie .

  • maryo37, miercuri, 15.12.2010 15:48

    Massa are nevoie de sustinere si de ajutorul lui Alonso pentru a putea sa aduca din nou puncte echipei. Intr-adevar... Nu ne trebuie doi piloti in lupta pentru titlul, dar obligatoriu celalalt trebuie sa fie in primii 5. Echipa nu e formata doar dintr-un pilot, asa ca pentru a castiga titlul la constructori, Massa trebuie sa-si revina! Massa trebuie sa-si revina. Cu siguranta ramane si in 2011 la Ferrari, dar daca continua la fel, in 2012 - Adio Massa! - Il prefer mai mult pe Rossi, decat pe Massa daca si in 2011 are aceleasi rezultate...