Montezemolo: "Ferrari trebuie să rămână cu picioarele pe pământ"

Publicat miercuri, 13.07.2011 10:56 de Daniel Popescu

Luca di Montezemolo avertizează că Ferrari trebuie să rămână cu picioarele pe pământ după prima victorie a sezonului dacă vrea să lupte de la egal la egal cu Red Bull Racing.

Fernando Alonso a obţinut duminică prima victorie a Scuderiei Ferrari din acest sezon, după o pauză de 259 de zile. Spaniolul a profitat la maxim de greşeala comisă de mecanicii Red Bull la a doua oprire la boxe a lui Sebastian Vettel, însă a avut la dispoziţie şi un monopost competitiv.

Totuşi, preşedintele Luca di Montezemolo avertizează că Ferrari trebuie să rămână vigilentă şi conştientă de valoarea rivalilor, considerând că îmbunătăţirea permanentă a monopostului 150 Italia este singura metodă pentru a-i învinge pe austrieci.

"Am reuşit să câştigăm, asta vi se datorează şi vreau să vă mulţumesc. Aţi arătat cum trebuie să reacţionezi în momente dificile. În Stefano Domenicali aveţi un şef care a demonstrat că este un lider, iar felicitările pe care i le-am acordat după cursă sunt pentru voi toţi. Cu toate acestea, trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, dar suntem obişnuiţi cu asta, pentru că ştim ce ne trebuie pentru a câştiga. Trebuie să facem încă un pas înainte pentru că vrem să câştigăm din nou în acest an. Pentru a reuşi, trebuie să facem tot ce putem în munca noastră zilnică pentru a obţine un pole position personal", le-a transmis Montezemolo tuturor angajaţilor prin intermediul site-ului oficial al Scuderiei.

În ciuda victoriei obţinute de Alonso, Ferrari a rămas pe locul trei în clasamentul constructorilor cu 164 de puncte, exact jumătate comparativ cu liderul Red Bull, care a acumulat 328 de puncte.

Via | Ferrari

  • Laurentiu, miercuri, 13.07.2011 11:16

    Munca trebuie sa fie principiul de baza pentru performanta la Ferrari,doar asa mai pot castiga in fata celor de la RBR,sa vazut ca trebuie sa ai si noroc pentru asta

  • xxxxlsexxy, miercuri, 13.07.2011 11:47
    dead-man

    Care noroc sa fim seriosi acuma,vettel nu a pierdut 20 de secunde la boxe,daca nu il intrecea alonso la boxe il intrecea pe circuit si poate nu castiga cu 16.511 ci castiga poate cu 12 secunde.Deci va rog nu mai spuneti ca ferrari a castigat cu noroc

  • Gaspy, miercuri, 13.07.2011 12:15
    ce-i aia "noroc"

    Si Vettel castiga cu noroc. Noroc cu Newey. Deci discutiile astea cum ca "ai castigat cu noroc" sunt puerile. In F1 ai nevoie de noroc. Iar norocul incepe cand un pilot prinde un loc la o echipa. In general cine e bun are si noroc.

  • PepDreams, miercuri, 13.07.2011 13:32

    Asta asa e.Vettel nu are noroc ca tot castiga,doar e bun si are masina pe masura.Asta a aratat si Alonso in aceasta cursa si da,poate ca nu avea loc greseala aia la boxe..credeti ca Alonso nu-l ataca pe Vettel,asa cum a zis cineva sus,pe circuit,mai ales acum ca avea masina mai buna?Dovada?Toate acele secunde...

  • Drama, joi, 14.07.2011 09:43

    eu nu cred ca l-ar fi atacat Alonso pe Vettel. Alonso e tipul care nu risca sa piarda si locul pe care il are intr-un accident. Nici pe Petrov nu l-a atacat cand era atata nevoie, dar acum ...... Mai degraba astepta sa crape masina lui Vettel daca acesta ar fi fost in fata, asa cum a facut de atatea ori. Oricum, alba sau neagra, nu poate nimeni garanta ce ar fi facut. Deci nici ca ar fi atacat ..... si cum s-ar fi terminat duelul .....