Montezemolo, încrezător că Ferrari va progresa în Spania

Publicat miercuri, 09.05.2012 09:48 de Daniel Popescu

Luca di Montezemolo şi-a exprimat speranţa că Ferrari va înregistra progrese semnificative în Spania datorită update-urilor pregătite pentru monopost.

Ferrari este una dintre echipele care va introduce un update major în Marele Premiu al Spaniei, care vizează în primul rând un nou sistem de evacuare.

Acesta a fost evaluat în testele de săptămâna trecută de pe circuitul de la Mugello, iar preşedintele Luca di Montezemolo şi-a exprimat speranţa că Ferrari va putea înregistra progrese în prima cursă europeană a sezonului.

"Am petrecut mult timp cu tehnicienii noştri, iar ei sunt încrezători, dar trebuie să vedem şi ce au făcut ceilalţi. Vreau un monopost mai competitiv în Spania şi apoi putem merge mai departe în acest sezon. Asta le-am cerut, pentru că avem un program interesant de dezvoltare după Spania. Au trecut patru curse şi au fost patru câştigători diferiţi, iar una dintre aceste curse a fost câştigată de noi. Suntem acolo şi acum trebuie să facem un pas înainte cu un monopost mai competitiv care este mai puţin dificil de pilotat şi care oferă încredere piloţilor", a declarat italianul.

Montezemolo a admis că Ferrari a fost nevoită să facă numeroase recrutări de la echipele rivale în ultima perioadă pentru a remedia problemele pe care le are la capitolul aerodinamică, în contextul în care aceasta este crucială în Formula 1.

"Suntem un constructor de maşini. Pentru noi, structura mecanică, motorul, cutia de viteze, şasiul şi suspensia sunt fundamentale. În schimb, acest regulament face din aerodinamică elementul fundamental pentru a câştiga sau pierde, iar asta înseamnă că trebuie să aducem mai multă competenţă şi experienţă. Facem asta şi ne aşteptăm să vedem un Ferrari îmbunătăţit în Spania cu o dezvoltare suplimentară în timpul sezonului, pentru că vreau să câştigăm", a mai precizat el.

Via | Autosport