Montezemolo sugerează că se va implica în politica Italiei

Publicat vineri, 18.02.2011 13:30 de Daniel Popescu

Luca di Montezemolo a lăsat să se înţeleagă că s-ar putea implica în politica Italiei în cazul în care Silvio Berlusconi va pierde postul de premier.

Speculaţiile privind o posibilă implicare a lui Luca di Montezemolo, preşedintele Ferrari, în politica din Italia au căpătat amploare în ultimele zile, după ultimele evenimente în care a fost implicat actualul premier Silvio Berlusconi.

Acesta din urmă şi-ar putea pierde postul în cazul în care va fi găsit vinovat în cadrul unui proces în care este acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu o prostituată minoră. Într-o astfel de situaţie, Montezemolo ar putea fi numit premier al Italiei pentru ca ţara sa evite o criză politică majoră.

Chiar dacă a evitat să confirme interesul pentru un astfel de post, Montezemolo a explicat că Italia are nevoie de o reformă politică majoră.

"Trebuie să redescoperim cultura consensului şi simţul comunităţii, pentru ca nu întotdeauna fiecare să fie împotriva celuilalt. Trebuie să aducem o serie de reforme fundamentale care nu sunt nici de stânga, nici de dreapta, o reformă a statului, o reformă a legilor pentru taxe şi un pact pentru creştere. Din păcate, mulţi politicieni ai Italiei nu au o cultură a competiţiei. Dacă eu, ca votant, nu pot decide pe cine să trimit în Parlament pentru că altcineva trebuie să decidă, asta este împotriva competiţiei", a declarat italienul citat de agenţia de presă Reuters.

Via | Reuters