Mosley refuza un compromis cu FIA

Publicat joi, 29.05.2008 10:13 de Daniel Popescu

Max Mosley a refuzat o intelegere de compromis cu FIA care i-ar fi garantat un vot de incredere in Adunarea Generala din 3 iunie in schimbul demisiei sale in noiembrie 2008.

Adunarea Generala a FIA din 3 iunie de la Paris va decide daca Mosley este in masura sa conduca in continuare forul mondial dupa scandalul sexual in care a fost implicat in luna aprilie. Mai multi oficiali de rang inalt din cadrul FIA au incercat sa ajunga la o intelegere cu Mosley pentru ca imaginea FIA sa nu fie patata de acest scandal.

Astfel, presedintele Federatiei de Automobilism din Japonia, Setsuo Tanaka, a afirmat recent ca un vot de neincredere pentru Mosley ar fi un dezastru pentru britanic, in timp ce un vot de incredere ar reprezenta un dezastru pentru FIA. In acest context, sefii Automobile Mobility and Tourism din cadrul FIA, Franco Lucchesi si Werner Kraus au incercat sa ajunga la un compromis cu Mosley.

Potrivit acestei intelegeri, Mosley ar fi urmat sa primeasca votul de incredere al Adunarii Generale din 3 iunie, insa ulterior ar fi fost obligat sa demisioneze in luna noiembrie 2008. In plus, Mosley ar fi trebuit sa renunte la toate aparitiile in public in favoare celor doi vicepresedinti ai FIA.

Totusi, Max Mosley a refuzat aceste propuneri, ceea ce sugereaza ca britanicul intentioneaza sa ramana presedinte al FIA cel putin pana la expirarea mandatului din octombrie 2009 si, mai ales, faptul ca este sigur ca va primi un vot de incredere in Adunarea Generala.

  • undispudet, joi, 29.05.2008 10:19
    hmmm!

    Mah fratilor atatea stiri ptr asta,sa-l scoata din f1 ca si asa nu face nimic.....