MP al Indiei ar putea fi stradal

Publicat joi, 22.03.2007 17:13

Mult discutatul eventual Mare Premiu al Indiei ar putea fi un circuit stradal desfasurat pe strazile capitalei New Delhi.

"Propun pentru inceput un circuit stradal pe Raj Path" a declarat Vijay Mallya, un cunoscut om de afaceri Indian, in aceasta saptamana. El a admis ca lipsa unui circuit adecvat este un obstacol in demararea cursei in 2009. Mallya, care conduce negocierile din culise cu Bernie Ecclestone, este si seful Kingfisher Airlines, compania find unul dintre sponsorii principali ai echipei Toyota.

 "Este incredibil ce s-a intamplat in India in ultimii trei ani. Daca citesti orice ziar o sa fi uimit de boom-ul economiei. Formula 1 trebuie sa vina in India si sunt sigur ca o va face", a declarat Ralf Schumacher, unul dintre pilotii Toyota.

  • lorenzo75, vineri, 23.03.2007 14:19
    India????????

    Oare de ce nu se gandeste nimeni sa faca ceva si in Romania? Nu sunt de acord cu acest circuit stradal !!!

  • Silviu, duminică, 25.03.2007 10:32
    RoMANIA????????????

    In romania nu sunt bani pt un circuit, desi intram si noi in lumea buna organizand anul acesta o cursa de Fia GT, in Bucuresti, pe un circuit stradal normal...

  • prudentul, luni, 26.03.2007 16:30
    securitate

    Si cum ramane cu normele de securitate, hai? Din cate stiu, acestea prevad spatii largi de degajare la curbe, nisip, ziduri de pneuri, etc. Altfel ajungem ca la cursele nord-americane de Nascar sau Champ Car (acolo sunt alte regulamente). Circuitele stradale sunt poate mai interesante pentru ca spectatorii sunt mai apropiati de pista, nu neaparat si mai spectaculoase (vezi cazul Monte Carlo, unde doar traditia si influenta bogatiei orasului mai face ca acolo sa aiba loc un GP. Ca de spectacol si depasiri nu are rost sa vorbim...)