Nicolas Todt neaga interesul pentru Toro Rosso

Publicat miercuri, 04.06.2008 12:06 de Daniel Popescu

Nicolas Todt a sugerat ca nu este interesat sa preia Scuderia Toro Rosso in calitate de sef al echipei.

Nicolas Todt, fiul fostul sef al Scuderiei Ferrari, Jean Todt, este in prezent managerul lui Felipe Massa si al lui Sebastien Bourdais. Recent, s-a speculat ca francezul in varsta de 30 de ani ar fi interesat sa devina sef al unei echipe de F1, cu atat mai mult cu cat este copropietar al echipei de GP2 ART. Apropierea sa fata de Ferrari si Toro Rosso a dus la aparitia a numeroase zvonuri potrivit carora ar fi interesat sa preia rolul lui Gerhard Berger.

"In acest moment vreau sa fac lucrurile pas cu pas", a declarat Todt pentru publicatia elvetiana Motorsport Aktuell. "Am inceput ca manager de piloti, am continuat cu echipa ART, iar acum ne indreptam spre cursele din Asia. Am avut victorii, dar si infrangeri. Am invatat foarte mult".

Desi admite ca este tentat sa aiba un rol mult mai important in Formula 1, Todt sustine ca diferenta dintre Marele Circ si GP2 este uriasa. "Am avut norocul sa cresc intr-un astfel de mediu, dar de multe ori oamenii trag concluzii pripite. O echipa de F1 costa foarte mult si, pe langa resursele necesare achizitiei, trebuie sa ai posibilitatea de a continua. In ceea ce priveste regulamentul actual, nu este foarte interesant sa ai o echipa privata fara sprijinul unui constructor important. Voi tine insa ochii deschisi. Am cateva idei, dar in acest moment nu este posibil", a mai spus Todt.