Noi zvonuri despre parteneriatul Sauber - Volkswagen pentru 2015

Publicat luni, 20.08.2012 15:24 de Daniel Popescu

Presa germană a reaprins speculaţiile privind intenţia constructorului Volkswagen de a concura în Formula 1 începând din sezonul 2015 printr-un parteneriat cu Sauber.

Volkswagen a negat în repetate rânduri intenţia de a participa în Formula 1 în viitorul apropiat, considerând că această competiţie nu se potriveşte intereselor sale economice. În plus, inclusiv oficialii echipei Sauber au dezminţit informaţiile potrivit cărora ar putea fi ţinta unui parteneriat pentru grupul german.

Cu toate acestea, publicaţia germană Sport Bild relatează că Volkswagen îşi face planuri pentru a concura în Formula 1 începând din sezonul 2015 printr-un parteneriat cu Sauber, care ar reprezenta însă doar o rampă de lansare pentru propria echipă, pentru care ar urma să construiască monoposturile la Centrul Porsche Motorsport din Germania. Potrivit sursei citate, FIA a fost deja informată de intenţia celor de la Volkswagen de a concura în Formula 1.

Principalul motiv pentru care VW ar vrea să participe în Marele Circ este promovarea imaginii în China, Brazilia, SUA şi Rusia, toate cele patru ţări care înregistrează creşteri puternice în vânzările auto urmând să fie prezente în calendarul competiţional până în 2014.

Totuşi, informaţiile prezentate de Sport Bild au şi un punct vulnerabil: Formula 1 va trece la motoare V6 de 1.6 litri începând din 2014, iar pentru un nou constructor ar fi mult mai practic să debuteze în competiţie în primul an de la schimbarea regulamentului, pentru a fi pe picior de egalitate cu Ferrari, Renault şi Mercedes.

Via GMM