Noul acord pentru reducerea costurilor, în impas cu o zi inainte de termenul limită

Publicat vineri, 29.06.2012 17:57 de Daniel Popescu

Şansele ca echipele să semneze un nou acord pentru reducerea costurilor în Formula 1 înainte de termenul limită stabilit pentru 30 iunie sunt infime.

După Consiliul Mondial al FIA din 15 iunie, forul mondial a propus echipelor să ajungă la un acord final cu privire la reducerea costurilor până în 30 iunie.

Termenul se apropie însă de final fără ca echipele să fi anunţat o decizie comună în acest sens, în condiţiile în care mai multe echipe nu sunt de acord ca noile măsuri să fie introduse în regulamentul sportiv. Una dintre echipele care respinge această variantă este Williams, al cărei coproprietar Frank Williams nu este de acord ca forul mondial să aibă acces la informaţii interne.

"Sunt împotriva oricărui tip de interferenţă. Nu vreau nicio interferenţă externă cu afacerea mea, să am oameni care verifica asta şi cealaltă. Este ca şi cum i-ai aştepta în fiecare zi pe oamenii care colectează taxe", a declarat britanicul pentru site-ul oficial al Formulei 1.

Tensiunile dintre echipe pe marginea acestui subiect sunt evidenţiate şi de faptul că declaraţiile respective au fost eliminate din cadrul interviului pe care Williams l-a acordat site-ul oficial al Formulei 1.

Conform statutului FIA, începând din 1 iulie orice solicitare de modificare a regulamentului sportiv său tehnic pentru sezonul 2013 are nevoie de acordul unanim al echipelor. Până în 30 iunie, regulamentul poate fi schimbat cu acordul a cel puţin şapte dintre cele 12 echipe prezente în competiţie.

Via | GMM