Noul monopost Toro Rosso a trecut testele de siguranţă

Publicat vineri, 20.01.2012 11:25 de Daniel Popescu

Toro Rosso va putea participa la prima sesiune de teste din această iarnă după ce noul monopost a trecut toate testele de siguranţă impuse de FIA.

Scuderia Toro Rosso a anunţat vineri că monopostul cu care va concura în sezonul 2012 a trecut toate testele de siguranţă impuse de forul mondial.

Prin urmare, echipa va putea participa la prima sesiune de teste din această iarnă, care va avea loc începând din 7 februarie pe circuitul de la Jerez. Cu această ocazie, Toro Rosso a dezvăluit că noul monopost se va numi TR7, echipa renunţând astfel la formatul STRx adoptat în primii şase ani de existenţă.

"Cine spune că accidentele sunt întotdeauna un lucru rău? După ce anterior a trecut diverse teste statice de siguranţă, noul nostru monopost, TR7, a trecut astăzi toate testele de siguranţă ale FIA care au mai rămas. Aşadar, acum ştim că monopostul este suficient de puternic şi, începând din 7 februarie la Jerez, putem începe munca pentru a-l face rapid şi fiabil", precizează Toro Rosso într-un comunicat de presă.

Începând din acest an, monoposturile trebuie să treacă toate testele de siguranţă ale FIA pentru a putea participa la sesiunile de evaluare de pe parcursul iernii.

Toro Rosso nu a dezvăluit modul în care va lansa noul monopost TR7, însă cel mai probabil îl va prezenta în paddock chiar în dimineaţa de 7 februarie înainte de începerea sesiunii de teste de la Jerez.

Via | Toro Rosso