Noul monopost Virgin va debuta in 4 februarie

Publicat luni, 01.02.2010 15:20 de Daniel Popescu

Virgin Racing va testa noul monopost pentru sezonul 2010 in zilele de 4 si 5 februarie pe circuitul de la Silverstone.

Virgin Racing a confirmat la finalul saptamanii trecute ca va lansa noul monopost VR-01 in cadrul unui eveniment gazduit exclusiv pe internet in 3 februarie. Primul test cu monopostul va avea loc la numai o zi distanta, in 4 februarie, pe circuitul de la Silverstone si va continua si in cursul zilei de vineri.

In mod normal, testele din aceasta iarna sunt interzose in afara programului stabilit de FIA pentru toate echipele, insa noile team-uri au primit permisiunea de a evalua monoposturile si in alte locatii. Britanicii de la Virgin au ales circuitul de la Silverstone pentru ca acesta este aproape de sediul central al echipei, in timp ce o problema tehnica inregistrata la Valencia ar fi fost mai dificil de remediat in timp util.

Virgin a confirmat deja ca va aborda sesiunea de teste de la Jerez din perioada 10-13 februarie cu cei doi piloti ai echipei pentru sezonul 2010, Timo Glock si Lucas di Grassi.

Pe de alta parte, Virgin a pornit pentru prima oara motorul Cosworth al monopostului sambata seara la fabrica echipei de la Bicester. VR-01 este primul monopost din istoria Formulei 1 construit integral prin intermediul tehnologiei computerizate CFD (Computational Fluid Dynamics), fara niciun fel de ajutor din partea unui tunel de vant.

Via | Virgin Racing