Numărul intrărilor la boxe a scăzut cu 20% comparativ cu anul trecut

Publicat marţi, 13.11.2012 13:23 de Daniel Popescu

Primele 18 curse ale sezonului au marcat o scădere cu aproximativ 20% a numărului de intrări la boxe comparativ cu anul trecut, potrivit unei analize Auto Motor und Sport.

La revenirea în Formula 1 în sezonul 2011, Pirelli şi-a propus să impulsioneze spectacolul de pe circuit prin creşterea numărului de intrări la boxe, după ce în perioada Bridgestone strategiile deveniseră deja banale, cei mai mulţi piloţi optând pentru o singură oprire la standuri.

Strategia italienilor a funcţionat anul trecut, când în primele 18 curse au avut loc 1058 de intrări la boxe dedicate schimbului de pneuri.

Lucrurile s-au schimbat însă în 2012: în ciuda faptului că Pirelli a modificat compoziţia pneurilor pentru a fi mai moi şi mai aproapiate ca duritate, în primele 18 curse ale anului au avut loc doar 854 de opriri la boxe dedicate schimbului de pneuri, cu aproximativ 20% mai puţin decât în 2011.

Punctele de referinţă au fost chiar ultimele două curse din India şi Abu Dhabi, în care cei mai mulţi piloţi au putut opta pentru strategii cu o singură oprire la boxe, datorită faptului că pneurile au rezistat suficient de mult timp pe pistă.

"Probabil că pneurile au fost prea dure pentru India şi Abu Dhabi, dar acest lucru va fi corectat anul viitor. Monoposturile generează mai multă forţă de apăsare aerodinamice, iar echipele au învăţat cum să gestioneze pneurile", a explicat Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport, motivele pentru care numărul de opriri la boxe a scăzut.

Pirelli va oferi însă pneurile medium şi hard, cele mai dure compoziţii din gamă, şi în Marele Premiu al Statelor Unite. Decizia a fost luată ca urmare a faptului că circuitul este nou în calendarul Formulei 1, iar simulările arată că acesta va fi solicitant pentru pneuri.

Via GMM

  • :)))), marţi, 13.11.2012 14:45

    pentru economie si ecologie, eu propun roti de tren si linii de troleibus si atunci nu va mai fi nevoie de boxe, vor exista doar garajurile pentru adapost. Ha :)))))))))))))))))