O companie din Dubai, proprietara Super Aguri?

Publicat luni, 14.04.2008 17:45 de Daniel Popescu

Presa internationala speculeaza ca in spatele tranzactiei dintre Super Aguri si Magma Group se afla, de fapt, compania Dubai International Capital (DIC).

Recent, Magma Group a cumparat echipa Super Aguri, insa detaliile acestei tranzactii nu au fost dezvaluite pana in prezent publicului larg. Se pare insa ca in spatele acestei tranzactii se afla o companie celebra din Dubai, si anume Dubai International Capital.

Speculatiile au aparut inca de saptamana trecuta de la Marea Premiu al statului Bahrain, cand un inalt oficial al companiei din Dubai, Sameer Al Ansari, a fost prezent pe circuit alaturi de Martin Leach, reprezentantul Magma Group. DIC este considerata, neoficial, drept compania de investitii a guvernului din Dubai.

DIC detine actiuni in numeroase companii de renume din intreaga lumre, printre care banca engleza HSBC, EADS (compania mama a Airbus) si este, de asemenea, al treilea actionar al companiei Daimler AG. De asemenea, DIC au oferit 157 de milioane de lire sterline in 2006 pentru achizitionarea clublui englez Liverpool, insa au pierdut lupta in favoarea unor americani.