O nouă defecţiune la alternator pentru Renault: monopostul de teste pentru Pirelli

Publicat luni, 17.09.2012 11:41 de Daniel Popescu

Pirelli a fost nevoită să întrerupă sesiunea de teste de la Barcelona din cauza unei defecţiuni la alternatorul monopostului Renault, similară cu cea suferită de Sebastian Vettel la Valencia.

Pirelli a participat la sfârşitul săptămânii trecute la o sesiune de teste pe circuitul de la Barcelona în cadrul căreia a evaluat pneurile pentru sezonul 2013. Producătorul italian de cauciucuri a fost însă nevoit să întrerupă testele vineri, după ce monopostul Renault R30 pe care îl foloseşte în acest an a suferit o defecţiune la alternator.

Defecţiunea este una similară cu cea care l-a împiedicat pe Sebastian Vettel să câştige Marele Premiu al Europei din vara acestui an.

"Vineri, un monopost R30 utilizat de Pirelli la Barcelona pentru evaluarea pneurilor a experimentat o defecţiune la alternator similară cu cea de la Valencia din prima parte a sezonului. Motorul era o versiune din 2010 cu un alternator de specificaţie 2010 simular cu specificaţia utilizată în prima parte a sezonului 2012", a precizat un purtător de cuvânt al Renault pentru publicaţia Autosport.

Renault a întâmpinat o defecţiune la alternator şi în Marele Premiu al Italiei, atunci când acelaşi Vettel a fost nevoit să abandoneze, în ciuda faptului că producătorul francez schimbase între timp specificaţiile componentei.

Renault a anunţat ulterior ca cea mai probabilă cauză a defectului este supraîncălzirea generată de turaţiile mici ale motorului în virajele lente de la Monza, însă francezii sunt convinşi că vor remedia problema în perspectiva Marelui Premiu al statului Singapore.

Via Autosport

  • ratiu.andrei, luni, 17.09.2012 14:12

    Hmmm ciudat ... miroase a ....