O nouă etapă fără puncte în GP3 pentru Robert Vişoiu

Publicat luni, 08.07.2013 13:14 de Daniel Popescu

Robert Vişoiu a ocupat locurile 11 şi 23 în cele două curse de GP3 de la Nurburgring.

Robert Vişoiu a participat la sfârşitul săptămânii trecute la etapa de GP3 programată pe circuitul de la Nurburgring, care a găzduit şi Marele Premiu de Formula 1 al Germaniei.

Piteşteanul în vârstă de 17 ani a obţinut locul 11 în calificările de sâmbătă, însă nu a forţat pe parcursul cursei şi şi-a conservat poziţia, terminând pe acelaşi loc. De altfel, rivalii săi au avut strategii asemănătoare din cauza noilor pneuri introduse de Pirelli, caracterizate printr-o uzură foarte ridicată.

"Echipa a lucrat pentru a obţine o aderenţă mai bună pe puntea faţă. Mecanicii s-au concentrat pe distribuţia maselor şi vor să facă pneurile să lucreze. Din păcate, noile pneuri Pirelli se uzează fără a intra în temperatura optimă de lucru", a declarat el.

Conform regulamentului, românul a plecat în cursa de duminică de pe locul 11, însă a anticipat startul şi a rămas blocat pe grilă, terminând cursa doar pe locul 23. Fără să mai simtă presiunea, el a intrat la boxe şi a efectuat un stint rapid în a doua parte a cursei, fiind mulţumit de experienţa câştigată în Germania.

"Am rămas blocat pe grilă şi asta pentru că nu am fost mulţumit de setarea ambreiajului. După ce am pus gume noi ceva s-a schimbat. Am forţat pentru a-mi demonstra că puteam face mult mai mult aici. După această primă apariţie pe circuitul de la Nurburgring pot spune că sunt mulţumit de munca pe care am depus-o împreună cu echipa, dar din păcate nu am reuşit să punctez", a adăugat el.

Întrucât nu a obţinut niciun punct în cadrul etapei, Vişoiu rămâne cu 21 de puncte şi a coborât pe locul 13 în clasamentul general. Următoarea etapă de GP3 va avea loc pe circuitul de la Hungaroring în perioada 26-28 iulie.

Via PMRacing

  • cucurbeu, luni, 08.07.2013 14:01

    ce-i tot dati cu visoiu asta care habar n-are de pilotaj?

  • Speed, luni, 08.07.2013 15:36

    Visoiu in sus, Visoiu in jos si uite asa romanul asta la cat e de mentionat in articolele de sport se simte deja campion si nu-i mai arde de progres.