OFICIAL: D'Ambrosio, pilot de rezervă la Lotus în 2012

Publicat joi, 26.01.2012 13:33 de Daniel Popescu

Lotus a anunţat că Jerome D'Ambrosio va fi pilotul de rezervă al echipei în sezonul 2012 al Formulei 1.

După ce şi-a asigurat serviciile lui Kimi Raikkonen şi Romain Grosjean pentru sezonul 2012, iar Bruno Senna a semnat cu Williams, Lotus s-a orientat rapid pentru a recruta un nou pilot de rezervă.

Alegerea echipei britanice a fost Jerome D'Ambrosio, care a pierdut locul la Marussia în favoarea lui Charles Pic, în ciuda faptului că a avut o prestaţie apreciată în sezonul de debut. De altfel, managerului belgianului este Eric Boullier, şeful echipei Lotus.

"Este grozav să mă alătur celor de la Lotus. Este un pas înainte interesant în cariera mea. Am participat la un sezon complet în Formula 1 ca pilot de curse al unei echipe mici unde am învăţat multe despre Formulă 1. Acum am oportunitatea să lucrez cu una dintre echipele de top cu mare potenţial pentru dezvoltarea mea viitoare. Cu experienţa mea recentă de curse ştiu că pot avea o contribuţie importantă", a declarat el.

La rândul său, Boullier crede că Lotus s-a întărit şi mai mult prin semnarea noului contract cu D'Ambrosio.

"Să avem un al treilea pilot care este foarte motivat, proaspăt şi talentat care a concurat pe tot parcursul sezonului 2011 este foarte benefic pentru noi. În D'Ambrosio avem pe cineva pe care cunoaştem bine şi care se integrează benefic cu echipa", a precizat francezul.

D'Ambrosio va participa la fiecare Mare Premiu şi, dacă va fi cazul, îi va înlocui pe Raikkonen sau Grosjean la volanul monopostului.

Via | Lotus