OFICIAL: Heidfeld şi-a reziliat contractul cu Mercedes GP

Publicat marţi, 17.08.2010 12:42 de Daniel Popescu

Nick Heidfeld şi-a reziliat contractul de pilot de rezervă al echipei Mercedes GP pentru a deveni pilotul oficial de teste al producătorului de pneuri Pirelli.

Nick Heidfeld a devenit pilotul de teste şi de rezervă al echipei Mercedes GP în acest sezon, după ce nu a reuşit să-şi asigure un loc pe grila de start în urma retragerii celor de la BMW din Formula 1.

Lipsit de şansa de a testa monopostul Mercedes GP din cauza interzicerii testelor în timpul sezonului, pilotul german a profitat de oportunitatea oferită de Pirelli, care l-a angajat ca pilot de teste pentru noile pneuri cu care va aborda sezonul 2011.

Pentru a evita orice fel de speculaţii pe tema feedback-ului pe care Heidfeld l-ar putea oferi echipei sale despre structura pneurilor Pirelli, germanul şi-a reziliat de comun acord înţelegerea cu Mercedes GP.

"În primul rând vreau să le mulţumesc lui Ross Brawn, Norbert Haug şi Nick Fry că mi-au permis să profit de oportunitatea de a deveni pilotul oficial de teste al celor de la Pirelli. Echipa a spus întotdeauna că nu va sta în calea mea dacă o astfel de şansa apare şi mi-au permis să iau în primire acest rol incitant. Aş vrea să le mulţumesc tuturor celor de la Mercedes pentru cooperarea grozavă pe care am avut în acest an. M-am bucurat să sprijin echipa din poziţia mea de pilot de rezervă şi m-am simţit bine primit de la început", a declarat el în cadrul unui comunicat de presă.

La rândul său, şeful Ross Brawn i-a mulţumit germanului pentru ajutorul acordat în acest sezon şi este convins că Heidfeld îşi va aduce o contribuţie majoră la dezvoltarea pneurilor pentru anul viitor.

"Putem confirma că echipa este încântată să-i permită lui Nick Heidfeld să se alăture celor de la Pirelli şi să contribuie la munca de dezvoltare pentru iminenta revenire a companiei în Formula 1. Heidfeld este un pilot extrem de experimentat şi suntem încrezători că cunoştinţele sale şi feedback-ul tehnic se vor dovedi foarte folositoare pentru Pirelli şi, implicit, în beneficiul sportului", a precizat el.

Heidfeld va testa pentru prima oară noile pneuri Pirelli marţi şi miercuri pe circuitul de la Mugello (Italia) la volanul unui monopost Toyota TF109 din sezonul 2009.

Via | Mercedes GP

  • tech_NICK, miercuri, 18.08.2010 22:09
    Stie...

    ...de unde pleaca si de ce, dar mai ales stie unde merge!