Oficial: In 2008, cursa stradala la Valencia

Publicat sâmbătă, 02.06.2007 13:13

E oficial! Orasul spaniol valencia va organiza, incepqand cu sezonul urmator, o cursa de Formula 1 stradala. Contractul dintre Bernie Ecclestone si organizatorii Marelui Premiu al Mediteranei, asa cum se pare ca se va numi noua cursa, a fost semnat ieri.

Seful Formulei 1 a declarat la semnarea intelegerii faptul ca viitorul cursei de la Valencia a stat in mainile alegatorilor din Spania, care saptamana trecuta au fost chemati la urne pentru a-si alege primarul. Deoarece in Valencia a fost reales Rita Barbera iar in regiunea Valencia este din nou presedinte Francisco Camps, lucrarile au putut demara fara probleme.

Bernie Ecclestone va incasa circa 35.17 milioane de dolari anual pentru drepturile de organizare. In aceste conditii, numarul circuitelor stradale din Formula 1 in sezonul viitor creste la trei, dupa legendarul Monte Carlo si nou-anuntatul Mare Premiu al statului Singapore, care se va desfasura in nocturna.

  • axeman, sâmbătă, 02.06.2007 18:20
    .

    Maine poimaine ajunge Circu' si la Bucuresti :)

  • Calin Delavale, duminică, 03.06.2007 09:41
    Circuitul stradal

    sper ca primarul sa nu mai forteze organizarea circuitului stradal in Bucuresti blocand zeci de strazi care nu pot prelua traficul deviat sau interzis din jurul Casei Poporului. Zgomotul produs de masini se aude in locuinte chiar si cu geamurile inchise, cu sau fara termopan, pe o raza de cca. 1 km in jurul circuitului. Organizarea la Bucuresti a unui circuit stradal in conditiile in care orasul este subdimensionat pentru infrastructura si nu avem parcari este o sfidare a cetatenilor si un gest de dispret fata de cetean.

  • eu, duminică, 03.06.2007 14:48
    /

    iti dai seama.ne luam toti machetute si ne jucam cu ele in jurul poporului ca sa nu te mai gadile pe tine urechile.daca tu vrei asta eu vreau sa fie interzisti toti manelarii care polueaza fonic peste tot in tara