Organizaţia pentru drepturile omului cere boicotarea cursei din Bahrain

Publicat luni, 09.01.2012 13:18 de Daniel Popescu

Organizaţia pentru apărarea drepturilor omului solicită piloţilor şi echipelor din Formula 1 să boicoteze Marele Premiu al statului Bahrain din luna aprilie.

Marele Premiu al statului Bahrain, programat pentru 22 aprilie ca a patra etapă a sezonului 2012, este în pericol să fie anulat. Conflictele politice din această ţară, care au condus la anularea cursei din sezonul precedent, sunt departe de a se încheia, motiv pentru care inclusiv ediţia din acest an este în pericol să nu mai aibă loc.

În mijlocul tensiunilor din această ţară, organizaţia pentru apărarea drepturilor omului a făcut un apel la piloţii şi echipele din Formula 1 să boicoteze cursa din luna aprilie.

"Vom face campanie pentru ca [...] piloţii şi echipele să boicoteze. Guvernul (n.r - din Bahrain) vrea ca Formula 1 să spună lumii că totul a revenit la normal. Dacă vine aici, Formula 1 ajută guvernul. Am prefera ca Formula 1 să nu ia parte şi sunt sigur că piloţii şi echipele respectă drepturile omului", a declarat Nabeel Rajab, vicepreşedintele organizaţiei pentru apărarea drepturilor omului din Bahrain, pentru publicaţia britanică The Guardian.

Bernie Ecclestone a insistat în urmă cu numai două luni că Formula 1 este pregătită să revină în Bahrain în 2012, în ciuda numeropaselor controverse care au condus la anularea cursei din sezonul 2011.

Via | The Guardian