Organizatorii MP al Canadei acuza echipele de indiferenta

Publicat joi, 20.11.2008 12:25 de Daniel Popescu

Organizatorii cursei de Montreal au acuzat constructorii diin Formula 1 ca nu au facut niciun efort pentru ca Marele Premiu al Canadei sa revina in calendarul competitional in 2009.

FIA a exclus Marele Premiu al Candei din calendarul sezonului 2009 la inceputul lunii octombrie , ca urmare a unor neintelegeri financiare.

Desi au incercat mai multe variante pentru reinstaurarea cursei in calendar, organizatorii au anuntat saptamana trecuta ca nu au reusit sa ajunga la nicio intelegere cu Bernie Ecclestone.

Unul dintre organizatorii cursei care a negociat cu Ecclestone, Alain Creton, s-a aratat dezamagit de indiferenta constructorilor din Formula 1 fata de aceasta problema, in ciuda faptului ca toti producatorii auto au interese majore pe continentul nord-american.

"Pentru acesti oameni, Amrica de Nord este o piata imensa. Este putin derutant ca niciunul dintre constructori nu si-au exprimat sprijinul pentru acest Grand Prix cand o mare parte din vanzarile lor sunt aici. Cand cumpara o Honda, canadienii ar trebui sa se intrebe de ce acestia nu ofera sprijin penttru aceasta cursa", a precizat Creton.

De cealalta parte a baricadei, Ecclestone sustine ca Formula 1 este doar o afacere si ca nicio alta tara nu a facut propuneri atat de putin intereante ca si Canada. "Facem afaceri in intreaga lume si nimeni nu crede ca aceste costuri sunt nesustenabile. Toata lumea iubeste Montreal, dar ce mi-au oferit ei este mult mai putin decat primim din orice alta tara", a precizat seful F1.