Perez, cel mai slab debutant McLaren din ultimii 20 de ani

Publicat marţi, 16.04.2013 16:31 de Daniel Popescu

Sergio Perez a avut cel mai modest debut de sezon dintre piloţii care au debutat la McLaren în ultimii 20 de ani.

Sergio Perez a obţinut doar două puncte în primele trei curse din acest sezon, de şase ori mai puţine decât a acumulat coechipierul său Jenson Button.

Aflat la primul sezon pentru McLaren după transferul de la Sauber, Perez a devenit astfel debutantul echipei cu cele mai slabe rezultate din ultimii 20 de ani.

Pentru a descoperi un pilot debutant la McLaren cu rezultate mai slabe trebuie să dăm timpul înapoi în 1993, atunci când Michael Andretti, fiul campionului mondial Mario Andretti, nu a reuşit să termine niciuna dintre primele trei curse.

McLaren este obişnuită să lupte cu regularitate pentru titlul mondial, motiv pentru care numeroşi alţi debutanţi ai echipei au obţinut podiumuri şi chiar victorii în primele trei curse. De exemplu, Fernando Alonso şi Jenson Button au obţinut victorii, în timp ce piloţi precum Mika Hakkinen, Kimi Raikkonen şi Lewis Hamilton au urcat pe podiumul de premiere.

Prestaţia modestă a lui Perez are însă legătură şi cu performanţele monopostului MP4-28. De altfel, cea mai bună performanţă a echipei a fost un loc cinci în Marele Premiu al Chinei, obţinut de Jenson Button în mare parte datorită strategiei cu numai două opriri la boxe.

Via F1Pulse

  • mirel_f1, miercuri, 17.04.2013 10:08

    Si Mclaren e praf si Perez e la fel numai un pilot ca Raikonnen,Hamilton mai scot echipa din impas...

  • JJ, miercuri, 17.04.2013 10:34

    Daca la Button cea mai buna performanta a fost locul 5, Hamilton sigur termina pe 3. Hamilton ii dadea clasa la Button la orce ora, la fel cum ii da Button la Perez. Nu ma asteptam sa fie atat de lent mexicanul.

  • florin, joi, 18.04.2013 22:49

    am si eu o intrebare domnule admin (ferarist inrait). de ce stergi masajele care nu iti convin?

  • ciprian, vineri, 19.04.2013 12:58

    da da sa nu uitam cat era hamilton de contestat a tinut mclaren in spate atatia ani...eu sunt fan hamilton dar si mclaren acum sa da un razboi in mine...in fine...cat il mai laudau pe perez ca va face si va drege...acum cei legati la ochi vad ca nu mclaren aducea rezultate lui hamilton ci el le face pe pielea lui....pleaca de la mclaren si merge la mercedes echipa de locul 9 ,10 si o duce pe 3 ,4....

  • ciprian.., vineri, 19.04.2013 13:04

    apropos...sir buton...cel mai lent pilot mclaren dupa perez...daca nu era brawn sa cumpere honda si so faca in brawn gp..si sa speculeze dublu difuzorul ..daca va mai aduceti aminte i mai trebuia lui buton 3 vieti sa ajunga campion mondial..nu este deloc bataios..stie doar sa merga multe tururi pe aceleasi gume...in fine..sa vedem unde duce sir buton mclare..ca hamilton se zice ca era oaia neagra...la batut hamilton pe buton la toate capitolele mai ales ca buton avea vreo 8 sezoane in fata lui hami in formula unu...ma scuzati daca am deranjat pe careva...dar pur si simpu buton nu imi place..si mclaren e echipa mea de suflet....si nu imi place unde a ajuns cu acest sir buton prim pilot..