Perez, impulsionat de obţinerea celui mai bun rezultat pentru McLaren

Publicat luni, 28.10.2013 17:45 de Daniel Popescu

Sergio Perez este încrezător că va putea obţine şi în ultimele trei curse rezultate la fel de bune precum cel din India, când a ocupat locul cinci.

Sergio Perez a obţinut duminică pe circuitul Buddh din India cel mai bun rezultat de la sosirea la McLaren, terminând cursa pe locul cinci. Cu această ocazie, mexicanul a egalat şi cel mai bun rezultat obţinut de McLaren în acest an, locul cinci pentru Jenson Button în Marele Premiu al Chinei.

În condiţiile sezonului dificil pe care îl traversează echipa britanică, Perez este mulţumit de performanţă să şi speră să continue în acest ritm şi în ultimele trei curse ale anului.

"Am avut un sezon dificil, aşa că un astfel de rezultat motivează pe toată lumea din cadrul echipei. Ne oferă curaj pentru ultimele trei curse. În sfârşit nu am mai avut ghinion la fel ca în ultimele două sau trei curse, când ar fi trebuit să terminăm într-o poziţie similară cu cea de duminică. Am reuşit să avem o cursă curată şi este un rezultat grozav. Nu există nicio îndoială că am avut multă presiune asupra mea, dar marii campionii pot obţine rezultate şi sub presiune", a declarat el.

Perez se referă la faptul că a fost criticat în numeroase ocazii pentru lipsa de rezultate, în special comparativ cu cele obţinute de Button.

În plus, mexicanul nu a semnat încă prelungirea contractului cu McLaren, în mijlocul speculaţiilor că echipa încearcă să-i găsească un înlocuitor. De altfel, în ultima perioadă a început să fie vehiculat inclusiv numele lui Kevin Magnussen, danezul care face parte din programul de dezvoltare McLaren, care a câştigat titlul în Formula Renault 3.5 Series şi pe care britanicii încearcă să-l plaseze anul viitor la echipe precum Force India sau Marussia.

Via SkySports

  • @pertez, luni, 28.10.2013 18:06

    Anul trecut pe vremea asta zicea ca vrea sa se lupte pt titlul mondial la piloti in 2013 :) :) :)

  • Alex, luni, 28.10.2013 21:18

    "Dar marii campionii pot obţine rezultate şi sub presiune": cine l-a denumit pe asta campion de se crede unul? Inteleg ca nu a avut masina dar de aici si pana la marii campioni(fara vreun campionat castigat), e cale luuuuuuunga.

  • Bogdan, marţi, 29.10.2013 08:38

    Eh, lasa, ca a facut-o Button in locul lui.

  • Button, marţi, 29.10.2013 08:53

    Marii campioni? El se considera campion? Mai frate...mai ai multe de demonstrat in sportul asta....

  • 91Schumi06, marţi, 29.10.2013 11:09

    Cel putin din '94 si pana-n prezent, asta e cel mai slab pilot pe care l-a avut McLaren. Sincer, dupa plecarea lui Hamilton cred c-au fost in criza de timp si n-au mai avut de unde alege, altfel nu pot sa-mi explic ce cauta asta la McLaren.

  • Mclaren_Mircea_1984, marţi, 29.10.2013 13:40

    Nu fi asa drastic. Perez era aproape un copil cand a venit la Mclaren. Hamilton pana sa aiba rezultate la Mclaren in 2007-2008 era de o viata in simulatorul Mclaren si in interiorul fabricii din Woking chiar daca era foarte tanar. Anul acesta a fost de acomodare, hai sa il judecam abia la anul comparativ cu Button. Inconstant dar a aratat perioade in care a fost foarte rapid, a conservat bine pneurile sau s-a angajat in depasiri de clasa. Eu tot cred ca este mai talentat decat Button. Sa vedem la anul.