Piloţii solicită o discuţie pe tema agresivităţii lui Hamilton

Publicat vineri, 30.09.2011 12:18 de Daniel Popescu

Piloţii din Formula 1 au solicitat o întâlnire la Suzuka pe tema stilului agresiv de pilotaj al lui Lewis Hamilton, care a produs numeroase incidente în acest sezon, potrivit publicaţiei Autosprint.

Duelul dintre Lewis Hamilton şi Felipe Massa din timpul Marelui Premiu al statului Singapore a reprezentat picătura care a umplut paharul pentru piloţii de pe grila de start.

Potrivit unor informaţii dezvăluite de publicaţia italiană Autosprint, piloţii solicită o întâlnire cu Charlie Whiting, directorul de curse al FIA, în care să discute despre stilul de pilotaj al fostului campion mondial şi, mai ales, despre implicaţiile agresivităţii sale de pe circuit.

Hamilton s-a ales cu numeroase critici din partea lui Massa, dar şi a unor foşti piloţi, care consideră că britanicul este iresponsabil pe circuit. În plus, potrivit ediţiei print a publicaţiei Autosport, inclusiv şefii echipei McLaren sunt îngrijoraţi de atitudinea lui Hamilton în timpul curselor. Potrivit sursei citate, schimbările prin care trece britanicul au drept cauză principală modul în care este manageriat de compania XIX Entertainment.

"Aceasta este opinia unor persoane din cadrul McLaren, care se tem că stilul de viaţă al lui Hamilton din afara circuitului îl distrage de la pilotaj. De când compania XIX Entertainment a preluat managementul lui Hamilton, s-a vorbit foarte mult despre dezvoltarea unui "brand" şi construirea unui superstar. În paddock-ul F1 există un sentiment ca acest mediu a condus la o lipsă de perspectivă în performante şi o tendinţă de a-i acuza pe cei din jurul său şi de a-şi raţionaliza propriile greşeli", precizează jurnaliştii de la Autosport.

După cursa din Singapore, McLaren a refuzat să facă orice comentariu pe tema duelului cu Massa şi a a evitat să-l acuze pe Hamilton de producerea incidentului.

Via | Autosprint | Autosport

  • mavrick, vineri, 30.09.2011 12:50
    Daniel Popescu

    Am o nedumerire in privinta unei fraze: "Hamilton s-a ales cu numeroase critici din partea lui Massa, dar şi a unor foşti piloţi, care consideră că britanicul este iresponsabil pe circuit"-nu vad care sunt criticile aduse de acestia la adresa lui Hamilton. Daca ei considera ca e iresponsabil (lipsit de raspundere) de ceea ce a facut pana acum pe circuit inseamna ca-l apara nu ca-l critica.

  • Schubler, vineri, 30.09.2011 13:12
    Mavrick

    Jackie Stewart, Nigel Mansell acestia sunt unii dintre fostii piloti care au avut ceva de spus legat de agresivitatea lui Hamilton... Si n-au spus ca este iresponsabil ci au intrat in detalii legat de atitudinea pe circuit considerata prea agresiva cat si cea din afara circuitului unde Hamilton le-a dat tuturor criticilor replici f dure. Mai corect ar fii fost sa fie spus ca Hamilton nu realizeaza implicatiile actiunilor sale decat dupa ce o comite, nefiind capabil sa-si evalueze in prealabil unei "mutari" pe circuit, ambele aspecte negative ori pozitive, in functie de succesul mutarii. Dupa opinia multora Hamilton isi asuma prea multe riscuri care ii afecteaza si pe altii nu numai pe el. Dupa parerea mea personala... intalnirea mi se pare o gluma proasta si o idee tampita care creeaza un precedent si va genera noi reguli stupide, interpretabile subiectiv care vor conduce la un campionat de gen Indycar series unde n-ai voie sa schimbi trasa daca cineva intra intr-o depasire.

  • BackonYou, vineri, 30.09.2011 14:02
    LH

    Ups, s-a inbulinat problema lui Hamilton :D .

  • mavrick, vineri, 30.09.2011 14:19
    @Schubler

    Cunosc si inteleg intentiile celorlalti si sunt total de acord cu tine pana la acea parere despre intalnire (am sa revin la subiect).Eu discutam doar despre intelesul acelei fraze: sa spui ca-l critica considerandu-l iresponsabil e ca si cum o victima depune plangere numindu-l pe parat nevinovat de ceea ce a facut. :)) Acum revin la subiectul anterior. Nu e nici o gluma, nici o prostie si nici o idee tampita acea intalnire, e o simpla masura de precautie luata de piloti si dupa cum observi nu o intanire facuta numai intre ei ci cu Charlie Whiting(directorul de curse al FIA), ei preferand doar sa-si prezinte parerile iar seful FIA sa ia hotararea definitiva (probabil si el va organiza la randul sau o sedinta cu diversi comisari de curse in scopul luarii unei hotarari cat mai corecte). Trebuie discutat serios despre personalitatea si stilul de pilotaj al lui Lewis pentru ca daca nu-si va schimba stilul e posibil ca si alti piloti sa opteze la acelasi stil al lui si atunci circuitul de F1 ar ajunge un ring de masini vechi care se ciocnesc reciproc una pe alta si care ramane nerasturnata aceea va castiga.

  • A.Senna, vineri, 30.09.2011 14:25
    I like L.Hamilton !

    Imi place stilul lui Hamilton si nu as vrea sa si-l schimbe pentru nimik. Pe vremea mea astfel de accidente erau normale, ba char le faceam intentionat (Senna vs. Prost, Prost vs. Senna,Schumacher vs. Hill s.a.m.d.). E adevarat ca Lewis atrage incidentele ca un magnet chiar si cand nu e el vinovat ( vezi incidentul cu Button sau Kobayashi ), dar ce sa facem acum,sa le asiguram piste ca la atletism pentru fiecare pilot? Pana una-alta, Hamilton e unul dintre cei mai buni piloti din campionat,chiar daca in clasament nu sta prea bine.

  • mavrick, vineri, 30.09.2011 14:44
    @A.Senna

    "Pe vremea mea astfel de accidente erau normale, ba char LE FACEAM INTENTIONAT"- ai fost tu candva in F1? Hai sictir! Intradevar si-n trecut erau astfel de accidente dar te asigur ca nu din cauza unui astfel de caracter moral precum al lui Hamilton despre care vorbesc chiar si sefii echipei McLaren :"De când compania XIX Entertainment a preluat managementul lui Hamilton, s-a vorbit foarte mult despre dezvoltarea unui "brand" şi construirea unui superstar. În paddock-ul F1 există un sentiment ca acest mediu A CONDUS LA O LIPSA DE PERSPECTIVA IN PERFORMANTE SI O TENDINTA DE A-I ACUZA PE CEI DIN JURUL SAU SI DE A-SI RATIONALIZA PROPRIILE GRESELI"

  • alin, vineri, 30.09.2011 15:26
    massa plangaciosu

    in japonia vreau sa il vad pe masa cu suspensia lui hamy in gura:))

  • miez, vineri, 30.09.2011 17:32
    @

    in trecut aveai voie sa scoti un om in decor,doar ca sa castigi titlul.aici se lupta 2 piloti pt o pozitie sau se ating...si pica cerul peste comisari hai mai lasati-o moarta or sa strice spectacolul din f1 cu atatea reguli nu o sa mai riste nimeni sa depaseasca roata la roata sau sa se atinga putin de monopostul celuilalt doar ca sa il scoata de pe traiectorie cum se faceau in alti ani... cei care sunt pro acestor legi sau discuti sunt frustratii ai caror echipa de suflet nu mai triseaza cum o facea odata...din cauza ca au plecat 2-3 omuleti de baza...(cunoscatori stiu)

  • simpaticus, vineri, 30.09.2011 22:04
    MUlE MASSA

    HAMULICA E CE CEL MAI BUN, DACA NU POA" SA II DEPASEASCA LE DA DIRECT LA MUlE, HA HA HA, HAMULICA E No.1

  • noname00, sâmbătă, 01.10.2011 00:44

    In Singapore Hamilton a fost prea agresiv in calificari, nu in cursa. In cursa a facut decat o mica gresala, sau a franat prea mult Massa. Mult mai agresiv a fost Massa dupa cursa, cand l-a intrerupt pe Hamilton in timpul interviului. Massa mi se pare eternul "plangacios", persoana care tot timpul da vina pe altcineva ca nu se descurca. Am vazut si stirea legata de defavorizarea pilotului nr.2 la Ferrari, dar chiar si fara defavorizare (daca exista) nu ar reusi sa aiba aceleasi rezultate ca Alonso.

  • ., sâmbătă, 01.10.2011 09:49
    F1 devine Sport muieresc!

    Lasand la o parte faptul ca duelul Masa-Lewis a fost unul banal si un simplu incident, mie imi place stilul de pilotaj al Hamilton, Schumacher, Alonso, Koba, ce frumos a fost duelul Hamilton - Schumacher de la Monza unde MS era foarte agresiv in aparare. Daca esti bun depaseste! Pentru cei care criticati stilul LH va propun sa va uitati la raliuri! Cum puteti fi atat de prosti incat sa nu vedeti ca tocmai luptele de pe pista fac spectacolul pe care ni-l dorim? Dupa gandirea voastra as propune desfasurarea curselor de unul singur. Fiecare pilot sa parcurga 50 tururi singur pe circuit si sa castige cel care termina primul. Unde ar fi luptele roata la roata, safetycar-ul, iesirile in decor?

  • mavrick, sâmbătă, 01.10.2011 10:28
    @noname00

    "Massa mi se pare eternul "plangacios", persoana care tot timpul da vina pe altcineva ca nu se descurca"-singura problema de care s-a plans Massa a fost Hamilton, dar ce zici de asta care da vina si pe comisarii de cursa spunand ca pedepsele lor "ar avea o tenta rasista" si pe Schumacher(dupa ce-a fost umilit de acesta 1/2 din cursa) neacceptand stilul de pilotaj considerand ca ar fi trebuit sa fie penalizat si pe pneurile Pirelli spunand ca "pneurile spate se degradează foarte repede" si pe echipa lui ca nu-i construieste cel mai bun monopost amenitandu-i ca rabdarea lui "are o limita"...Asa ca te rog:schimba fie termenul de comparatie "eternul" fie pastreaza-l dar schimba persoana la care te referi!

  • simona, duminică, 02.10.2011 11:07

    da, va ajunge brandul sinucigasilor sau al potentialilor criminali !!! de ce n-o face altundeva, nu pe circuit unde nu e singur? acestei maimute bolnave cu capul (Hamilton) mai bine ii dadeau o banana in mana decat volanul unei masini :)))

  • ccb, luni, 03.10.2011 13:34
    Hamilton e deja varza

    Dac era barbat mergea sa-l infrunte pe Massa sau macar sa-i raspunda dar daca nu a facut-o si-a dovedit caracterul, si inca tot el sare ca sa nu-l atinga.............Brrrrrrrrrrr Hamilton Brrrrrrrrrrr