Piquet, optimist ca Renault vor progresa

Publicat marţi, 15.04.2008 13:47 de Daniel Popescu

Nelson Piquet Jr ramane precaut in privinta imbunatatirilor aduse de Renault la Barcelona, desi admite ca masina este deja mai buna.

Renault au avut un debut modest de sezon, insa reprezentatii echipei franceze spera ca imbunatatirile programate pentru Marele Premiu al Spaniei de la sfarsitul acestei luni sa consemneze un reviriment. Desi dupa prima zi de teste a admis ca masina este mai buna, Piquet Jr nu se grabeste sa dea verdicte.

"Cred ca masina este mai buna in toate privintele. Evident, de la ultimele teste de aici am adus imbunatatiri pe parcursul celor trei curse, asa ca la revenirea dupa doua luni exista castiguri. Cand castigi din punct de vedere aerodinamic castigi in toate privintele. Daca castigi in privinta franelor, castigi viteza in viraje si pe liniile drepte. Prin urmare, cred ca am castigat cate ceva in toate privintele", a declarat Piquet Jr dupa prima zi de teste.

Pilotul brazilian spune ca strategia echipei este de a testa pas cu pas noile inovatii pentru a vedea care dintre aceste elemente functioneaza bine. "Avem patru zile de teste asa ca facem lucrurile pas cu pas in fiecare zi", a adaugat el. "Dar evident nu este cazul sa punem ceva pe masina si sa facem lucrurile sa mearga instant. Trebuie sa le punem pe masina si sa le dezvoltam lent. Cred ca in acest fel avem mai multe usi deschise pentru dezvoltare; putem imbunatati pe mai multe cai. Pana acum nu am progresat cu o secunda, dar am gasit cateva usi pentru a putea imbunatati".

In ciuda precautiilor sale, Piquet este increzator ca Renault vor reusi sa ajunga cu ambele masini in Q3 la Marele Premiu al Spaniei. "Masina a fost foarte buna in prima zi si avem inca trei zile de teste. Sunt optimist ca putem ajunge in ambele masini in primii 10 in calificari".

  • alex_cozma, marţi, 15.04.2008 13:58
    Nu se poate...

    e de inteles ca ia foarte mult timp sa se traduca stirea...dar asta e o reactie la cald, alonso e deja de o ora pe pista...macar nu le mai punctati daca le dati asha tarziu...shi nu e prima!!! oricum, felicitari pentru ultima stire cu Kimi shi Lewis...poate ca asha ar trebui sa va miscati...shi ar fi toata lumea multumita\sau nuh! =))

  • daniel.popescu, marţi, 15.04.2008 14:01
    @alex_cozma

    Aceasta stire a aparut pe site-urile internationale tot astazi, chiar daca interviul a fost luat ieri, dupa incheierea testelor.