Pirelli anticipează trei opriri la boxe în Ungaria

Publicat sâmbătă, 30.07.2011 14:27 de Daniel Popescu

Pirelli susţine că piloţii vor adopta strategii cu câte trei opriri la boxe în cursa de la Hungaroring, pneurile soft urmând să fie folosite cel mai mult.

La finalul analizei privind comportamentul pneurilor supersoft şi soft pe circuitul de la Hungaroring în primele două sesiuni de antrenamente libere, Pirelli a oferit o predicţie privind strategiile pe care le vor utiliza cei 24 de piloţi.

Astfel producătorul italian se aşteaptă ca cei mai mulţi piloţi să opteze pentru trei opriri la boxe şi anticipează ca pneurile supersoft vor fi utilizate doar în startul cursei, înainte de trecerea pe cauciucuri soft în ultimele trei stinturi.

"Semnele indică o strategie cu trei opriri. Estimările actuale sunt pentru 24 de tururi cu pneurile soft şi posibil 14 tururi cu supersoft, iar numerele se vor micşora pe măsură ce temperaturile vor creşte. Dacă aşa va fi, asta sugerează că piloţii vor face calificările cu pneuri supersoft, vor începe cursa, iar apoi vor pune cauciucurile soft", a declarat Paul Hembery, directorul departamentului de motorsport al Pirelli.

Marele Premiu al Ungariei se va desfăşura pe parcursul a 70 de tururi.

Via | Autosport