Pirelli avertizează că vor mai fi curse cu câte patru opriri la boxe

Publicat marţi, 18.06.2013 09:57 de Daniel Popescu

Pirelli susţine că vor mai exista curse cu câte patru opriri la boxe în acest sezon, întrucât echipele au refuzat propunerea de a modifica pneurile.

Marele Premiu al Spaniei din luna mai a generat numeroase controverse după ce piloţii au efectuat câte patru opriri la boxe pe parcursul cursei din cauza degradării accelerate a pneurilor.

Pirelli a admis la vremea respectivă că nu este mulţumită de această situaţie, însă avertizează fanii Formulei 1 că vor mai avea parte şi de alte curse cu astfel de strategii.

"Echipele îşi îmbunătăţesc managementul pneurilor. Aşa cum am văzut şi în sezoanele precedente, până ajungem în Ungaria lucrurile se echilibrează foarte mult. Dar cred că vom mai avea curse dificile. Urmează Silverstone, iar dacă acolo va fi cald poate fi o cursă dificilă din punctul nostru de vedere. Aşa că probabil vom mai avea câteva curse cu câte patru opriri, chiar dacă am spus că nu vrem asta", a declarat Paul Hembery, directorul departamentului de motorsport al Pirelli.

Britanicul susţine că acest lucru este inevitabil după ce mai multe echipe, printre care şi Lotus, nu au fost de acord cu propunerea Pirelli de a modifica pneurile în timpul sezonului. Iniţial, producătorul italian propusese modificarea cauciucurilor pentru Canada, însă planurile au fost amânate pentru Silverstone înainte de a fi abandonate pentru Belgia.

"Ar fi trebuit să modificăm pneul de compoziţie hard penrtru a evita patru opriri, dar aveam nevoie de acordul tuturor echipelor şi ştim că asta nu se va întâmpla. Putem să facem asta dacă ni se cere, dar mesajul meu este să rămâneţi alături de noi câteva curse. Vorbim despre medie şi pe parcursul sezonului avem ca obiectiv o medie de două opriri la boxe pe cursă", a adăugat Hembery.

Via Autosport

  • JugaruGabi, marţi, 18.06.2013 10:21

    Pneuri pneuri pneuri... o mizerie ordinara.

  • @jugaru, marţi, 18.06.2013 12:47

    La anul vom vorbi despre motoare jugarule