Pirelli: "Mercedes a vrut să testeze cu monopostul din 2013"

Publicat vineri, 31.05.2013 14:52 de Daniel Popescu

Pirelli susţine că Mercedes a venit cu propunerea ca testul de la Barcelona să aibă loc cu monopostul din sezonul curent.

Pirelli a susţinut vineri o conferinţă de presă în Italia în care a oferit noi amănunte despre testul aparent secret efectuat cu monopostul Mercedes din sezonul 2013 pe circuitul de la Barcelona.

Unicul furnizor de pneuri susţine că a solicitat, conform regulamentului, un monopost din sezonul 2011, însă echipa germană a propus ca evenimentul să aibă loc cu un monopost din sezonul curent. Potrivit italienilor, Mercedes a negociat ulterior direct cu FIA posibilitatea de a testa cu actualul monopost, deşi acest lucru este interzis de regulament.

"Monopostul utilizat pe parcursul testelor a fost subiectul discuţiilor directe între Mercedes şi FIA, aşa cum demonstrează emailurile dintre echipă şi Pirelli. Mercedes a informat Pirelli care monopostul din 2011 nu poate fi utilizat şi a susţinut că a contactat deja FIA în legătură cu utilizarea monopostului din 2013. Pirelli a fost exclusă din aceste discuţii", precizează Pirelli într-un comunicat de presă.

Afirmaţiile celor de la Pirelli vin să contrazică detaliile publicate anterior de FIA, care a susţinut recent că nu a fost informată că Mercedes va testa cu monopostul din sezonul 2013. În plus, Pirelli insistă că toate echipele au fost invitate să testeze pneuri Pirelli, potrivit acordului dintre producătorul de cauciucuri şi FIA.

Iniţial, presa internaţională a susţinut că Mercedes a evaluat inclusiv pneuri care urmează să fie testate în premieră de toate echipele în antrenamentele de vineri de la Montreal, însă Pirelli afirmă că a adus la test doar pneuri de dezvoltare pentru sezonul 2014.

"Testul a avut loc cu o singură compoziţie de pneuri care nu a fost utilizată niciodată în campionat şi care nu este destinată să fie folosită mai târziu în acest sezon. Echipele nu au avut nicio informaţie despre specificaţiile utilizate sau despre obiectivul testelor şi nu au primit niciun fel de informaţii ulterior", a mai precizat producătorul italian.

FIA nu a decis încă dacă acest caz va ajunge la Tribunalul International.

Via Pirelli

  • bob, vineri, 31.05.2013 16:11

    Mercedes nu mai risca nimica testul nu a fost secret si nu sa testat pneu ce se utilizeaza inca in cursa este clar nu vor fi penalizati stiu ei bine ce au de facut sa nu uitam pana la urma si Ferrari a testat secret la Bahrain apare in datele Pirelli

  • ferr, vineri, 31.05.2013 18:24

    @bob Te droghezi? Asta e problema - au testat niste pneuri care urmeaza sa fie folosite. Adica deja au date pe care alte echipe nu le au. Se mai intampla sa intri drogat pe site...

  • pablo256r, vineri, 31.05.2013 19:53

    Orice test ar fi facut Mercedes si Pirelii conform regulamentului era interzisa utilizarea monopostului din 2013. Interesant e ca, conform Pirelli, Mercedes a informat FIA ca vrea sa utilizez monopostul din 2013. Fapt negat de FIA. Ciudat, in continuare se ascunde ceva.

  • bob, vineri, 31.05.2013 21:08

    @ferr se vede ca esti ferrarist dar ferrari a testat la Bahrain aceleasi pneuri ia vezi cine se drogeaza si spune si mie.

  • bob, vineri, 31.05.2013 21:13

    Poate FIA se drogheaza nu ai observat ca arunca de la unu la altu vina

  • NBob, vineri, 31.05.2013 21:37

    @Bob: Amice n-ar fi rau sa incerci sa gandesti inainte de a posta ceva, nu de alta dar in acest moment noi, fanii, nu avem toate informatiile. Tu spui ca Mercedes a testat nu stiu ce pneu, fara sa ai vreo dovada. Spui ca nu o sa fie penalizati pentru ca a fost legala chestia, cand daca citeai atent iti dadeai seama singurel ca sunt probleme cu acel test. Spui ca Ferrari a testat aceleasi pnenuri, cand nu stim ce au testat, numai Pirelli stie. Deci... uite un sfat mititel, incerci sa pari destept, dar nu-ti iese, incearca altceva.

  • X_Zone, sâmbătă, 01.06.2013 08:25

    frustratii ferrari, nu inteleg de ce nu comentati la articolele despre ferrari, nu neaparat despre testul anvelopelor, sunteti atat de frustrati incat cum apare un articol despre hamilton, mercedes si mai nou rosberg va intreceti in ineptii, inteleg ca va traiti viata in aberatii pe acest site dar vedeti-va de idolii vostri de la ferrari care de ani buni uitandu-ma in clasament stiti vou bine pe unde se afla si cum nu dormiti noptile de ciuda, chiar nu inteleg ce aveti cu mercedes care nu are ca scop decat palmaresul poll-urilor anul asta, dar am uitat, ferrari nu vrea rivalitate nicicum, copilasi vremurile lui schumi jean totd nu le mai pupati pe veci, numai aberati cu mercedes ca va imbolbaviti de tot, postati la rubricutele voastre cu ferrari si alonso care termina cu f.f.f. mare noroc pe 7 dar tot mercedes este de vina ca a intrat perez in raikko si obositul de alonso a terminat nu cum trebuia pe 9 si vedeti ca ati uitat de campionul mondial vettel, el este lider micutilor, face teste secrete cu volanul in somn in timp ce ferrari testeaza in secret nu stiu pe unde, comentati in patratica voastra si incercati sa fiti pertinenti in ceea ce ganditi ca la ce aiureli scrieti visati doar masinute colorate viu in rosu si o linie de sosire pe care doar acestea sa le treaca fara concurenta, ce frumos castiga ferrari cu schumi, asta vreti si acum dar nu se va mai putea vreodata.