Pirelli: "Pneurile din 2013 se vor degrada mai uşor"

Publicat joi, 06.12.2012 13:39 de Daniel Popescu

Pirelli a dezvăluit că pneurile pe care le va furniza anul viitor se vor degrada mai uşor pentru a crea premisele pentru curse mai spectaculoase.

Pirelli pregăteşte câteva schimbări importante în privinţa structurii şi compoziţiei pneurilor pentru sezonul 2013, însă până în prezent nu a oferit informaţii detaliate pe acest subiect.

Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport, a explicat însă într-un interviu acordat publicaţiei GPUpdate că una dintre noutăţi va fi degradarea mai mare a cauciucurilor. Scopul final este ca strategiile să fie mai diversificate pentru a creşte spectacolul de pe circuit, după ce în finalul sezonului 2012 au existat numeroase Mari Premii cu o singură oprire la boxe.

"Prin schimbările pe care le facem la componente încercăm să aducem înapoi o parte din nivelurile de degradare, pentru că la finalul sezonului a existat o degradare negativă şi poate că asta s-a întâmplat acolo unde nu ni s-a cerut. Poate că am repetat unele curse din trecut în care avem o singură oprire şi nu aş spune că a fost prea uşor, dar echipele dominau situaţia", a precizat britanicul.

În plus, Hembery consideră că echipele au învăţat deja unele aspecte despre pneurile hard experimentale furnizate în antrenamentele din Brazilia, chiar dacă circuitul fără aderenta nu i-a ajutat prea mult pentru a trage concluzii concrete.

"Cred că echipele au putut obţine o idee despre direcţia spre care ne îndreptăm şi punctul de bază este ca noile pneuri nu au modificat radical stabilitatea sau cel puţin nu într-un mod în care să schimbe dezvoltările normale pentru sezonul viitor", a adăugat el.

Via GPUpdate

  • atm, duminică, 16.12.2012 20:06

    Degradare, foarte bine, salutam cu stima, insa da Doamne sa fie mai cam ca pneurile din 2011, cu o plaja de temperatura mai de doamne-ajuta...nu ca astea din 2012, care, daca mergeai o tura la capacitatea maxima a masinii, faceai pneurile prastie...