Pirelli renunţă la introducerea noilor spate pentru Silverstone

Publicat luni, 10.06.2013 16:34 de Daniel Popescu

Pirelli nu va mai introduce la Silverstone noile pneuri spate cu banda de kevlar, întrucât piloţii nu le-au putut evalua corespunzător în antrenamentele din Canada.

Pirelli a anunţat sâmbătă că analizează posibilitatea de a renunţa la introducerea noilor pneuri spate cu banda din kevlar în urma anunţului făcut de Lotus potrivit căruia intenţionează să blocheze această iniţiativă.

Înainte de transmiterea unui comunicat oficial de presă aşteptat pentru ziua de luni, producătorul italian a confirmat deja pentru publicaţia Autosport că a renunţat la introducerea acestor pneuri.

Totuşi, Paul Hembery, directorul departamentului de motorsport, susţine că decizia a fost luată şi pentru că piloţii nu au putut evalua corespunzător noile cauciucuri în antrenamentele de la Montreal.

"Nu vom concura cu noile pneuri pentru că nu am avut ocazia să le testăm prea bine în Canada. Avem câteva schimbări interne pentru specificaţii, schimbări de proces care vor elimina delaminarea pe care am văzut-o (n.r - în debutul sezonului). Asta este bine din multe puncte de vedere, pentru că înseamnă că echipele lucrează cu acelaşi pneuri cu care am început sezonul. Dar probabil că nu este bine pentru unele echipe care au probleme cu pneurile faţă", a precizat britanicul pentru publicaţia Autosport.

Anterior, Pirelli a dezvăluit că va schimba tipul de lipici între componentele pneurilor pentru a evita delaminarea, măsură care nu necesită acordul echipelor.

Via Autosport

  • crinant, luni, 10.06.2013 16:40

    ok, in legatura cu noile spate am inteles. Dar cu vechile fata cum ramane?