Pirelli: "Suntem în cea mai bizară situaţie pentru 2014"

Publicat marţi, 06.08.2013 14:50 de Daniel Popescu

Pirelli consideră că este într-o situaţie "bizară" generată de continuare pregătirilor pentru sezonul 2014 în ciuda faptului că nu are încă un contract pentru sezonul 2014.

FIA nu a anunţat încă în mod oficial numele furnizorului de pneuri pentru sezonul 2014, însă toate semnele indică făptul că Pirelli va continua parteneriatul care expiră la sfârşitul acestui an.

Producătorul italian a început deja pregătirile pentru sezonul viitor şi lucrează la specificaţiile pneurilor, însă Paul Hembery, directorul departamentului de motorsport, a admis că Pirelli se află într-o situaţie mai puţin obişnuită.

"Este cu adevărat cea mai bizară situaţie în care am fost. Avem acorduri cu cele mai multe echipe implicate. Nu există un proces clar definit, dar mergem înainte, semnăm cu echipe şi am semnat deja cu promoterul, aşa că lucrăm pentru 2014. Nu putem lucra decât la ceea ce ni se spune. Cooperăm cu echipele, cooperăm bine cu promoterul şi cooperăm şi cu FIA, aşa că până când cineva ne spune altceva nu ştim ce ar trebui să facem diferit", a declarat el.

Presa internaţională a speculat anterior că Michelin este interesată să revină în Formula 1, însă compania franceză nu a făcut niciun anunţ oficial pe marginea acestui subiect.

Via ESPNF1