Pirelli testează noile pneuri pentru 2012 la Barcelona

Publicat joi, 29.09.2011 12:23 de Daniel Popescu

Pirelli efectuează în această săptămână o sesiune de teste cu noile cauciucuri pe care le va furniza în sezonul 2012.

Circuitul Barcelona din Spania găzduieşte în această perioadă o sesiune de evaluare pentru Pirelli, unicul furnizor de pneuri din Formula 1.

Producătorul italian continuă testele cu primele specificaţii ale pneurilor din sezonul 2012 cu ajutorul brazilianului Lucas di Grassi, însă până în prezent Pirelli nu a oferit informaţii concrete despre compoziţia cauciucurilor pe care le va oferi anul viitor.

Primele detalii în acest sens ar putea fi aflate cu ocazia testului dedicat tinerilor piloţi care va avea loc în luna noiembrie după Marele Premiu din Abu Dhabi, penultima etapă a sezonului. Echipele ar putea solicita celor de la Pirelli să le furnizeze pneuri de specificaţie 2012 pentru a analiza diferenţele şi pentru a-şi putea ajusta cunoştinţele în privinţa dezvoltării monoposturilor pentru anul viitor.

Unele echipe au stabilit deja şi liniile de piloţi pe care vor miză în cadrul acestui test: Jean-Eric Vergne va urca în cockpitul Red Bull, Ferrari îl va evalua pe Jules Bianchi, iar McLaren va miza din nou pe veteranul Gary Paffett. Între timp, Valtteri Bottas va testa pentru Williams, Sam Bird pentru Mercedes GP şi Esteban Gutierrez pentru Sauber, în timp ce Toro Rosso aşteaptă un pilot cu fonduri de 200.000 de dolari pentru această acţiune.

Via | GMM

  • VJohann, joi, 29.09.2011 17:07
    competitie

    as vrea sa vad ce o sa fie daca ar veni si Michelin si chiar Bridgestone furnizori de pneuri in acelasi an, ar fi durere pentru uni, ar fi o competitie chiar intre ei