Pneul desprins din monopostul lui Rosberg i-a rupt o coastă unui mecanic Williams

Publicat luni, 02.08.2010 15:08 de Mircea Meșter

Pneul care s-a desprins din maşina lui Nico Rosberg după prima intrare la boxe a lovit unul dintre componenţii echipei tehnice Williams.

Unul dintre incidentele care au atras atenţia în timpul cursei de la Hungaroring a fost momentul în care unul dintre pneurile lui Nico Rosberg s-a desprins imediat după ce germanul plecase de la boxe. Pneul dreapta spate a pilotului Mercedes GP a zburat prin zona boxelor, oprindu-se după câteva secunde în care a semănat panică printre mecanicii tuturor echipelor care îşi aşteptau piloţii la standuri.

Din păcate, pneul lui Rosberg a făcut şi o victimă, unul dintre componenţii echipei Williams fiind lovit din plin de roata lui Rosberg. Este vorba de Nigel Hope, unul dintre şoferii camioanelor care transportă piesele şi monoposturile Williams. Acesta a fost lăsat inconştient de impactul cu pneul şi a necesitat îngrijiri medicale la un spital din apropierea Budapestei. Hope a revenit însă la circuit pentru a vedea finalul cursei, chiar dacă investigaţiile au arătat că Hope s-a ales cu o coastă ruptă. Nigel Hope este poreclit "Big Nige" la pituri, mulţi componenţi ai tuturor echipelor cunoscându-l pe britanic datorită gabaritului său impresionant.

"După ce am auzit că pneul meu l-a lovit pe Big Nige, am fost mai îngrijorat decât el", a glumit Rosberg la finalul cursei.

  • Corneliu, luni, 02.08.2010 15:58
    Pneul buclucas

    Nu se mai pleaca cu furtunul, ci pe 3 roti... Buna treaba FIA, tineti-o tot asa! PS: Cand se pleca cu furtunul nu am auzit pe cineva ca si-ar fi rupt oasele...

  • Stefan, luni, 02.08.2010 16:36
    @corneliu

    Ce treaba are FIA cu rotile desprinse? Nu si-a rupt nimeni oasele dar Raikkonen si Massa au fost la un pas sa fie parjoliti..probabil nu ai idee ce inseamna un foc deschis scapat de sub control intr-o zona plina de combustibili!Da hai sa ne dam cu parerea ca ne pricepem sau nu!

  • Corneliu, luni, 02.08.2010 18:53

    @Stefan Citez din articol: "Hope s-a ales cu o coastă ruptă". Ma refeream la FIA ca puteau sa lase alimentarea, lasand si spectacol mai mult asa, si sa puna cumva un nenorocit de senzor la duza de alimentare care sa nu lase masina sa plece, din ECU, atat timp cat furtunul este atasat, astfel nu se mai pleca nici cu furtunul si nici mecanicii de la roti nu se mai grabeau. Si stai linistit ca nu ia nimeni foc, ca de aia toti mecanicii si pilotii au costume ignifuge... Dar hai sa scriem inainte sa gandim!

  • Stefan, marţi, 03.08.2010 02:14
    de la senzor li se trage..

    Tu esti mai destept ca duzina de specialisti Fota si FIA!Roman destept ce esti, ai putea sa le atragi atentia!

  • Corneliu, marţi, 03.08.2010 12:25
    MSC

    Zi-le asta si celor 28096026108612086 fani MSC care mai au putin si zic ca decizia FIA de penalizare a lui este discriminare...

  • ShittyMF, marţi, 03.08.2010 14:00
    mai lucrati la traducere

    "After I heard that my tyre hit big Nige (Nigel Hope), one of my old Williams truckies, I was more concerned about my tyre than him!" a zis Rosberg, iar voi i-ati dat cu totul alt inteles....

  • maryo37, marţi, 03.08.2010 17:46
    @Corneliu

    Daca tu nu poti sa gandesti, asta nu inseamna ca toata lumea trebuie sa fie ca tine. Cand 2 piloti fac manevre periculoase(Barrichello si Schumacher) trebuie penalizati amandoi, nu doar pilotul care n-a facut decat sa-si apere pozitia(e dreptul lui!) Aaaa... Am uitat tu asculti in gura lui Miki si Viki. Miki nebunul care spunea ca Kovalainen avea tot dreptul sa-si apere pozitia in fata lui Webber(la Valencia) si Kovalainen a provocat accident grav! Clar aia a fost criminala. Iar acum acest Miki il critica pe Schumacher pentru ca... A FACUT ACELASI LUCRU! Atat Webber cat si Barrichello au fost incontienti si ei cand au cautat depasirea atat de aproape de adversar. In schimb Schumacher a lasat loc, nu si-a mentinut pozitia. Kovalainen l-a scos din cursa pe Webber. Si acum il penalizeaza pe Schumacher? Vezi ce inseamna sa gandesti... Oare Vettel de ce n-a fost penalizat in Turcia pentru acea depasire inconstienta? A provacat accident, deci a fost pilotaj periculos. De ce n-a penalizat urmatoarea cursa? Omule... Nu te mai ambala in pene.. Pana acum Schumacher nu e favorizat de nimeni. Cei de la FIA nu si-l doresc campion. Iar asta e bine, pentru ca nu se pune presiune pe el. Dar nimeni nu-l poate opri... Si Brawn ii va pregati o masina superba. Sa nu uitam ce au facut impreuna la Ferrari.

  • Corneliu, marţi, 03.08.2010 18:08

    Un singur lucru iti zic: ma uit pe BBC; pe Miki si pe Bonifaciu nu ii mai ascult de mult timp... Iar daca tu esti mare fac MSC si esti ofticat de acuzele aduse asupra tampeniilor pe care le face, nu iti urez decat sa te trezesti la realitate, si un plus de obiectivitate. Noroc!