Pneuri medii si soft pentru Bahrain

Publicat marţi, 01.04.2008 16:18 de Daniel Popescu

Bridgestone au anuntat ca vor pune la dispozitia pilotilor pneuri medii si soft pentru Marele Premiu al statului Bahrain.

Dupa temperaturile ridicate din Malaezia, pneurile medii si soft vor avea un nou test in cadrul Marelui Premiu al statului Bahrain.

Circuitul de 5.41 km, cu cele 15 viraje ale sale, este unul dintre cele mai dificile pentru frane, iar caldura excesiva poate crea numeroase probleme pilotilor. In plus, prezenta desertului in apropierea circuitului face ca nisipul sa ajunge pe pista, insa dupa primele tururi acesta se risipeste.

Factorul crucial la Bahrain va fi gasirea tractiunii, care joaca un rol esential in Bahrain. Daca aceasta nu va fi optimizata, pilotii pot pierde controlul volanului si pot derapa. Pe langa factorul dramatic asupra monopostului, aceste lucruri duc la incalzirea suplimentara a pneurilor. Pilotii trebuie sa aiba in vedere gestionarea optima a pneurilor.

Dupa revizuirea datelor obtinute la cursa din 2007, Bridgestone au decis sa modifice alocarea pneurilor pentru MP al statului Bahrain. Daca anul trecut compania japoneza a oferit pneuri medii si hard, anul acesta se vor prezenta in Asia cu pneuri medii si soft. Acest lucru va reprezenta o provocare in plus pentru piloti si echipe, care vor fi nevoiti sa maximizeze potentialul componentei soft pe acest circuit.