Pneurile slick, prioritatea echipei Renault la Barcelona

Publicat miercuri, 19.11.2008 10:52 de Daniel Popescu

Nelson Piquet Jr si Giedo van der Garde au testat marti pentru Renault, incercand sa colecteze cat mai multe date despre comportamentul pneurilor slick.

Schimbarile survenite in regulamentul tehnic pentru 2009 au dat o importanta deosebita testelor de la Barcelona, echipele incercand sa obtina cat mai multe date despre noutatile care vor interveni anul viitor.

Ca si alte echipe, Renault se concentreaza pe observarea caracteristicilor noilor pneuri slick, care vor fi reintroduse in F1 in 2009.

Unul dintre cei doi piloti de teste prezenti pe circuit, Nelson Piquet Jr, a fost multumit de parcursul sau din a doua zi de teste. "A fost o zi asemanatoare cu cea de luni pentru ca am continuat sa invatam despre pneurile slick si sa lucram la setari incercand sa simulam configuratia de anul viitor", a precizat brazilianul. "A fost putin mai frig decat luni, dar conditiile pistei nu au fost prea rele si nu am avut nicio problema cu masina, ceea ce ne-a permis sa parcurgem multe tururi".

Piquet Jr a fost acompaniat pe circuit de Giedo van der Garde, olandezul fiind recompensat de Renault cu un test pentru titlul cucerit in World Series by Renault. Van der Garde a fost incantat de oportunitatea oferita de Renault la Barcelona. "Pana la sfarsitul diminetii am avut ocazia sa fac mai multe serii cu noile pneuri, ceea ce m-a ajutat sa-mi sporesc increderea in masina si de fiecare data mi-am imbunatatit timpii", a precizat el. "Am inregistrat progrese pe parcursul celor doua zile si sunt bucuros ca lucrurile au mers bine si ca a fost o experienta pozitiva. Sunt recunoscator echipei Renault pentru aceasta oportunitate".