Porcişteanu se antrenează pentru Raliul Sibiului cu Robert Vişoiu

Publicat miercuri, 17.07.2013 16:58 de Daniel Popescu

Robert Vişoiu va fi copilotul lui Vali Porcişteanu în pregătirile acestuia din urmă pentru Raliul Sibiului, a cincea etapă din calendarul Campionatului Naţional de Raliuri.

Vali Porcişteanu a decis să aibă un copilot special pentru testele pe care le va efectua la sfârşitul săptămânii pentru Raliul Sibiului, a cincea etapă a Campionatului Naţional de Raliuri şi, în acelaşi timp, a şaptea din cadrul Campionatului European de Raliuri.

Astfel, vicecampionul naţional de raliuri va fi sprijinit de Robert Vişoiu, pilotul român care a obţinut recent o victorie în competiţia GP3 pe circuitul de la Valencia.

"Sunt foarte entuziasmat să-l am alături pe Robert! Este pilotul care a dus România pe buzele tuturor celor care sunt cu ochii pe Formula 1 şi a reuşit curse extraordinare! Aştept cu nerăbdare să-l am în postura de copilot la aceste teste şi să îi demonstrez cât de interesante sunt cursele pe macadam", a declarat el.

La rândul său, Vişoiu aşteaptă cu nerăbdare oportunitatea de a concura alături de Porcişteanu şi speră să-i fie de ajutor în pregătirea raliului.

"Apreciez evoluţiile lui Vali în mod deosebit şi aştept cu nerăbdare să mă urc cu el în maşina de curse. Cred că e un pilot foarte rapid şi e cel mai potrivit pentru o astfel de experienţă. Îi voi ţine pumnii la Raliul Sibiului!", a explicat el.

Prima zi de teste va fi vineri, când Porcişteanu va concura pe macadam cu Mitsubishi Lancer Evo X R4, înainte de a trece pe asfalt în ziua de duminică. Pilotul echipei BCR Leasing Rally Team a ales această strategie datorită faptului că Raliul Sibiului are loc pe suprafaţa mixtă.

Via PMRacing