Porsche, interesată să concureze în Formula 1

Publicat vineri, 01.10.2010 14:50 de Daniel Popescu

Constructorul german Porsche evaluează posibilitatea de a se retrage din Le Mans pentru a concura în Formula 1.

Constructorul german Porsche îşi va schimba strategia în sporturile cu motor odată cu numirea lui Matthias Mueller în funcţia de CEO.

În prezent, Porsche concurează în clasa LMP2 în celebra competiţie de anduranţă Le Mans, în timp ce Audi participă în clasa regina LMP1, iar acest lucru este considerat inoportun de Mueller în condiţiile în care ambii constructori fac parte din grupul Volkswagen.

Întrucât doreşte să menţină Porsche la cel mai înalt nivel al sporturilor cu motor, Mueller a dezvăluit ca una dintre variante este mutarea în Formula 1, cea mai importantă competiţie de monoposturi din lume.

"Există două clase şi două branduri, Audi şi Porsche. Nu vrem să mergem cu amândouă în LMP1, pentru că nu este amuzant. Prin urmare, trebuie să discutăm dacă are mai mult sens pentru unul dintre cele două branduri să meargă în LMP1 şi celălalt să meargă în F1. Aşa că vom discuta argumentele pro şi contra", a declarat oficialul german pentru publicaţia britanică Autocar la Salonul Auto de la Paris.

Chiar dacă a lăsat să se înţeleagă că nu este stabilit care dintre brandurile Audi sau Porsche vor urma calea Formulei 1, alegerea se îndreaptă către ultima variantă. Porsche a concurat în Le Mans cu prototipul RS Spyder dedicat echipelor independente începând din 2005, în timp ce Audi concurează în LMP1 din 1998 şi a început deja dezvoltarea unei noi maşini pentru 2011, R18.

Intenţiile celor de la Porsche confirmă astfel interesul manifestat de compania-mama Volkswagen în ultimii ani cu privire la intenţia de a furniza motoare în Formula 1, fapt ce ar putea deveni realitate începând din sezonul 2013, când va fi introdus un regulament complet nou în această privinţă.

Via | Autocar

  • ymy, luni, 04.10.2010 08:26
    porsche

    Ar fi fost minunat sa intre in F1, inca de anul viitor. Daca nu cu masina completa, macar cu motoare pentru cateva din echipele existente . Bine ar fi fost daca si BMW, Honda, Toyota, ar fi produs in continuare motoare pentru clienti, chiar daca s-au retras din F1. Cred ca F1 ar fi fost mai interesanta si altfel ar fi stat lucrurile pentru unele dintre echipele din campionat. Sunt convins ca Williams de exemplu, daca ar fi avut un motor mai competitiv, s-ar fi batut anul acesta de la egal la egal cu Renault, si poate ar fi avut si ei un podium-doua.

  • mox, luni, 04.10.2010 11:59
    ar fi bine

    F1 are nevoie de companii mari cu forta si traditie. Ar fi un plus cu conditia sa-si faca singurei motoarele.