Premiile Autosport 2006

Publicat luni, 04.12.2006 17:09 de Mircea Meșter

Fernando Alonso, Sebastien Loeb si Lewis Hamilton sunt cei mai buni piloti ai anului 2006. Acestia au primit premiile Autosport pentru excelenta in motorsport.

Duminica a fost ziua decernarii premiilor anuale pentru cei mai buni actori ai motorportului mondial in 2006. Autosport Awards, una dintre cele mai importante ceremonie de acest tip din lumea sporturilor cu motor, si-a desemnat castigatorii in cadrul unei gale care a avut loc in Londra. Premiile sunt acordate de publicatia britanica Autosport si recompenseaza cei mai buni piloti si cele mai bune masini din sezonul abia incheiat.

La categoria piloti, Fernando Alonso, care a absentat de la ceremonie, a reusit sa isi adjudece premiul cel mare. In lipsa pilotului spaniol, trofeul i-a fost inmanat lui Dino Toso, sefului biroului de aerodinamica de la Renault. Lewis Hamilton a fost ales de juriu cel mai bun debutant al anului iar Jenson Button a primit distinctia acordata celui mai bun pilot britanic din 2006. "Este extraordinar faptul ca in acest an am reusit sa castigam prima noastra cursa si daca totul va merge bine vom incerca sa repetam performanta in viitor. Victoria ne-a dat o motivatie suplimentara. Imi amintesc si acum de fetele celor din echipa dupa Marele Premiu al Ungariei si stiu ca vor in continuare victorii, astfel ca sper sa ma clasez de mai multe pe prima treapta a podiumului", a declarat pilotul Honda dupa ce a primit trofeul.

In ceea ce priveste pilotii de raliu, cea mai inalta distinctie i-a fost acordata lui Sebastien Loeb, in timp ce Andy Priaulx, din nou campion in WTCC, a primit trofeul acordat celui mai bun pilot al acestei competitii.

Asa cum era de asteptat, cea mai buna masina de curse a acestui an a fost aleasa Renault R26, cea care a reusit sa castige, pentru a doua oara consecutiv, titlul la constuctori in Formula 1. Tot la capitolul masini de curse, Ford Focus a primit distinctia pentru cea mai buna masina de raliu din acest an. Victoriile pe linie ale lui Audi R10 HDi nu i-au lasat indiferenti pe oficialii britanici, masina germana primind diploma pentru cea mai importanta inovatie a anului.

In sfarsit, francezii de la Michelin au terminat anul ca premianti, primind o distinctie speciala pentru contributia la succesele echipelor din sporturile cu motor. Pierre Dupasquier, seful Michelin, a fost cel care a fost de fata la decernarea premiului.